Preotul de la Spitalul de Obstretica si Ginecologie "Elena Doamna" din Iasi nu mai poate sluji, el fiind depus din treapta dupa ce a fost reclamat de conducerea unitatii medicale ca se substituie medicilor, sfatuindu-le pe paciente sa nu isi vaccineze copiii, relateaza Agerpres.

Cristina Dobre, managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie "Elena Doamna" din Iasi, a declarat ca a recurs la suspendarea contractului de munca a preotului Razvan Ioan Scurtu. Motivul invocat este faptul ca atat personalul medical, cat si pacientele s-au plans ca preotul le sfatuieste sa nu isi vaccineze copiii sau sa nu isi faca carduri bancare.

"Am facut doar suspendarea contractului de munca a preotului Scurtu si am anuntat si Mitropolia si am cerut punctul de vedere in acest caz. Am avut niste sesizari de la mamici, inclusiv de la personalul angajat, in ceea ce priveste activitatea parintelui. Au fost sesizari conform carora parintele discuta nu tocmai potrivit cu mamicile: le indeamna sa nu faca vaccinurile sau ca nu e bine sa aiba card bancar. Noi credem ca un preot nu se poate substitui medicului", a declarat Carmen Dobre.

De cealalta parte, reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sustin ca preotul Razvan Ioan Scurtu nu mai poate sluji din cauza mai multor abateri.

"Preotul a fost depus din treapta. Nu mai poate sluji ca preot. Nu este o decizie definitiva. De altfel, preotul a si facut recurs. Motivele pentru care a fost judecat sunt cu totul altele. Sunt motive de ordin canonic, liturgic si administrativ care s-au acumulat in timp", a declarat pentru Agerpres preotul Constantin Sturzu, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Preotul Razvan Ioan Scurtu nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere. In locul preotului Scurtu, la capela Spitalului Elena Doamna au fost delegati de catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei preotii de la Spitalul de Neurochirurgie si Spitalul de Pediatrie.