Iulian Serban Sanducu, soferul unui VW Touareg care a sicanat si lovit, in 2015, un autoturism Dacia Logan in zona Fantanii Miorita, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti (PTB).

Accident autoFoto: Captura YouTube

Barbatul va fi judecat in stare de arest preventiv pentru tentativa de omor calificat si tulburarea ordinii si linistii publice, informeaza un comunicat al PTB transmis marti si citat de Agerpres.

"La data de 4 iulie 2015, in jurul orelor 10.15, in timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, in zona Fantanii Miorita, pe sensul de iesire din Bucuresti, in conditiile unui trafic intens, inculpatul Sanducu Iulian Serban a avut un comportament sicanator si agresiv fata de un alt participant la trafic (...) aflat intr-un autoturism marca Dacia Logan, impreuna cu parintii sai, dupa care, cand a ajuns in paralel cu acesta, circuland cu o viteza de aproximativ 89 km/h, a franat brusc si a virat violent in directia autoturismului Dacia Logan, intrand in coliziune cu acesta in mod intentionat", se arata in comunicat.

Anchetatorii au mai stabilit ca autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta in urma impactului, acrosand in traiectoria sa un alt autoturism care circula pe prima banda, apoi a traversat trotuarul, trecand la foarte mica distanta de un pieton, a escaladat rampa de pamant ce acopera baza piciorului podului feroviar din zona si a ramas suspendat in imediata apropiere a acestuia.

"Prin actiunea violenta descrisa mai sus, comisa pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, in prezenta a numerosi participanti la trafic, incidentul fiind totodata amplu relatat in presa, au fost tulburate ordinea si linistea publica, aducandu-se astfel o atingere relatiilor referitoare la convietuirea sociala", se mai arata in comunicat.

Procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce apartin inculpatului Iulian Serban Sanducu in vederea repararii pagubei produse partilor civile, precum si asupra autoturismului folosit la savarsirea infractiunii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura arestului preventiv si masurile asiguratorii.