Premierul Dacian Ciolos a interactionat weekendul acesta cu comentatorii de pe pagina sa de Facebook, raspunzadu-le la diferite intrebari. Cu aceasta ocazie, seful executivului a adresat si speculatiile privind vanzarea Portului Constanta, aratand ca zvonurile sunt false si nu se discuta despre vanzarea portului sau despre vreo alta vanzare de amploare. Ciolos a calificat afirmatiile drept "speculatii iresponsabile" care "lovesc de fapt in Romania si invrajbesc oamenii."

Dacian CiolosFoto: Agerpres/AP

Intrebat de un comentator daca intentioneaza sa vanda Portul Constanta olandezilor de la DFDS in schimbul intrarii in spatiul Shengen, premierul a raspuns:

"Nu, nu am de gand sa vand nimic, nici portul Constanta si nici altceva. E pacat ca unii care cred ca lovesc in mine cu astfel de speculatii iresponsabile, lovesc de fapt in Romania si invrajbesc oamenii."

Pemierul a reiterat intr-un comentariu ulterior ca "nu, nu este adevarat. Sunt speculatii iresponsabile. Nu am spus niciodata asa ceva. E pacat pentru tara asta ca unii se joaca atat de usor cu astfel de afirmatii, chiar folosite la conditional."

Intreb intr-un alt comentariu de ce vrea sa semneze un nou acord cu Fondul Monetar International, Ciolos a raspuns: "Cine v-a spus asta? Eu nu in niciun caz, si nici vreun membru al guvernului. Dimpotriva, am spus deja la inceput de mandat ca nu cred ca in situatia actuala Romania are nevoie de un acord cu FMI."