"Darren White nu mai este angajat al guvernului SUA, iar opiniile exprimate ii apartin", a declarat Ambasada SUA la Bucuresti ca urmare a unei solicitari HotNews.ro. Darren White, fost angajat al US Secret Service, a facut recent declaratii prin care pune sub semnul intrebarii activitatea DNA, iar declaratiile au fost preluate de mai multe site-uri si televiziuni.

White a acordat un interviu lui Robert Turcescu in care afirma ca are "indoieli serioase cu privire la abilitatea" sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, "de a fi neutra corecta si obiectiva".

Extrase din interviu au fost preluate si comentate la emisiunea Sinteza Zilei realizata de Mihai Gadea, la Antena 3.

Subiectul a fost preluat si de Mircea Badea, care s-a declarat "absolut convins ca acest interviu nu este un rezultat al faptului ca un om care a fost seful Secret Service in Romania timp de 5 ani se plictiseste foarte rau, nu avea ce sa faca si a zis 'hai sa apar si eu la un post de televiziune pe net al unui fost ofiter sub acoperire'".

"Imi exprim legitim aceasta speranta ca americanii isi iau mana de pe binom. Este evident ca au fost infortati in tot acest timp, nu doar de potentatii romani ai vremii, dar si de structuri externe, la randul lor foarte puternice. Sau, in primul rand, de aceste structuri foarte puternice. Si sper din suflet ca americanii si-au luat mana de pe binom. (￯) Dupa parerea mea, nu putem interpreta in alta cheie ceea ce spune in aceste momente fostul sef la US Scret Service", a comentat Mircea Badea.