Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor a amendat Metrorex cu 20.000 de lei dupa ce un calator si-a prins piciorul in spatiul dintre tren si marginea peronului din statia de metrou Victoriei. Totodata, inspectorii ANPC au dispus masura "de oprire temporara a prestarii serviciului pana la remedierea deficientelor", adica practic inchiderea statiei de metrou Victoriei.

Metroul bucuresteanFoto: Agerpres

---

UPDATE 15:20 Metrorex anunta ca Statia Piata Victoriei nu se inchide si cadupa ce au verificat inregistrarile video din statie, nu au gasit incidentul reclamat la ANPC in care un calator isi prinde piciorul intre peron si tren. Detalii aici.

---

"Astazi, 28 ianuarie a. c., o echipa de comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti au amendat cu 20.000 lei Regia METROREX pentru prestarea de servicii care puteau pune in pericol sanatatea si siguranta consumatorilor, conform legislatiei de protectie a consumatorilor", se arata intr-un comunicat al institutiei citat de Digi24.ro

"In urma primirii unei reclamatii a unui consumator care si-a prins piciorul in spatiul dintre tren si marginea peronului, o echipa de comisari din cadrul CPC al Mun. Bucuresti s-a deplasat la statia de metrou Piata Victoriei pentru a verifica aspectele semnalate.

A fost aplicata o amenda contraventionala de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune in pericol siguranta consumatorilor si s-a dispus masura de oprire temporara a prestarii serviciului pana la remedierea deficientelor", se arata in comunicatul ANPC.

Surse institutionale au precizat pentru HotNews.ro ca masurile ANPC vin dupa ce o femeie a depus plangere ca si-a prins un picior in spatiul dintre tren si peron, dar ca momentan nu s-a trecut la aplicarea masurii de inchidere a statiei pentru traficul de calatori.

La momentul publicarii articolului, statiile de metrou Victoriei 1 si 2 sunt in continuare deschise, iar traficul de metrou nu este perturbat.

Metroul din Bucuresti asigura zilnic transportul a peste 600.000 de calatori, iar statia de Metrou Victoriei 1 si 2 este un nod intre Magistralele 1 si 2, una din cele mai aglomerate si tranzitate statii din intreaga retea de metrou bucurestean.