"Sustinem puternic dorinta oamenilor din Moldova sa aiba lideri responsabili care pot sustine impreuna un program de reforme. Acesta e cel mai bun mod de a asigura viitorul Moldovei. Romania si SUA au programe de sustinere in domeniul securitatii pentru Moldova, asa cum are si NATO, dar e nevoie de un guvern cu care sa lucram pentru a implementa aceste programe", a declarat luni Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Ambasadei SUA.

"Romania si SUA sunt parteneri in sustinerea aspiratiilor cetatenilor moldoveni pentru o tara europeana si democratica. Asa cum stiti, Moldova a trecut printr-o criza guvernamentala in ultimele luni, asa ca lucram impreuna cu partenerii nostri pentru sustinerea negocierilor pentru un nou guvern. Lucrurile arata ceva mai bine astazi in termenii realizarii unei noi majoritati parlamentare pentru un guvern pro-european, asa ca vom sustine puternic acest lucru", a mai spus oficialul american, aflat in Romania in cadrul unui turneu regional.

"Moldova trebuie sa reinceapa implementarea reformelor in stil european: reforme in sistemul bancar, in sistemul judiciar, in sistemul financiar. Noul guvern moldovean trebuie sa revina in negocieri cu FMI. Am discutat astazi despre ajutorul umanitar imediat, dar si despre nevoia de sustinere politica si economica pe termen lung, despre cooperare in domeniul energiei", a adaugat Victoria Nuland dupa intalnirea cu oficialii romani. "Cel mai important lucru e sa existe un guvern moldovean puternic pro-european", a spus Nuland in legatura cu situatia din Republica Moldova.