Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm s-a declarat duminica "ingrozit" de atacurile teroriste din Paris, Londra, San Bernardino, Beirut, subliniind ca sunt necesare investitii substantiale in dezvoltarea activitatii serviciilor de informatii si in schimbul de informatii. Totodata, ambasadorul adeclarat pentru Mediafax ca a fost dezamagit de prezenta presedintelui Dumei de Stat la Bucuresti, adaugand ca nu este prima data cand apare pe scena mondiala.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

"Sunt ingrozit. Daca atacul de la Londra este de inspiratie terorista, este al treilea in doar doua saptamani. A fost un eveniment la Beirut, urmat de cel de la Paris, apoi in California si acum, posibil Londra, este foarte ingrijorator", a spus, ambasadorul Klemm.

Diplomatul american a mai spus ca toata lumea trebuie sa fie alerta, ca aceste tipuri de atac sunt foarte dificil de prevenit si ca sunt necesare investitii mari in dezvoltarea serviciilor de informatii.

"Sunt necesare investitii foarte mari in dezvoltarea serviciilor, in schimbul de informatii si in a fi pregatiti. Pana la urma, depinde de noi toti, daca vedem ceva neobisnuit, sa raportam", a remarcat ambasadorul.

Referitor la colaborarea dintre SUA si Rusia in domeniul combaterii terorismului, Hans Klemm a spus ca cele doua tari colaboreaza deja si ca au interese comune, insa a declarat ca este ingrijorat ca in privinta Ucrainei este "o lipsa de cooperare" si ca a fost "dezamagit" de prezenta presedintelui Dumei de Stat la Bucuresti.

"Deja colaboram cu Rusia in aceasta chestiune, presedintele Obama si presedintele Putin au avut conversatii telefonice si s-au intalnit la Paris. Avem interese comune in lupta impotriva terorismului, exista deja o colaborare intre SUA si Rusia. (...) Am fost foarte dezamagit (sa-l vad pe Serghei Nariskin la Bucuresti - n.red.), dar nu este prima data cand apare pe scena mondiala. Pe langa toata colaborarea care are loc in lume, este o lipsa de cooperare in ceea ce priveste Ucraina care ne ingrijoreaza", a mai declarat ambasadorul Hans Klemm.