Polonia nu poate accepta migrantii relocati prin sistemul de cote al Uniunii Europene, a declarat viitorul ministru al afacerilor europene de la Varsovia, in contextul atacurilor din Paris.

RefugiatiFoto: Captura YouTube

Acesta este un semnal ca masacrul din Franta poate submina serios politica privind refugiatii a blocului comunitar, noteaza Reuters.

Konrad Szymanski isi va prelua luni postul in guvernul format de castigatorii alegerilor de lna trecuta, partidul conservator si eurosceptic Lege si Justitie (PiS).

“Atacurile inseamna ca este necesara o si mai aprofundata revizuire a politicii europene in privinta crizei migrantilor”, a spus acesta intr-o conferinta de presa.

“Vom accepta refugiati doar daca avem garantii de securitate. Aceasta este o conditie cheie iar astazi s-a pus un semn de intrebare in aceasta privinta’, a declarat viitorul ministru, fara sa precizeze ce inseamna garantii de securitate.

Potrivit planului european, acceptat de guvernul pro-european ce isi incheie mandatul duminica, Polonia trebuie sa preia 4.500 de refugiati, plus cei 2.000 cu a carei venire fusese de acord in schema de relocare anterioara.

Szymanski a spus, intr-o interventie la un post de radio, ca “decizia Consiliului european este valida pentru toate tarile UE, dar implementarea este foarte greu de imaginat astazi”.