Doua persoane internate in stare critica la spitalul Floreasca au decedat in cursul noptii. Cei doi pacienti aveau arsuri pe 60% din suprafata corpului, fiind insa si intoxicate cu monoxid de carbon si acid cianhidric, cele doua substante toxice care au fost descoperite in doze letale in sangele celor decedati. In spitalele din Bucuresti au ramas internate 16 persoane in stare critica. Miercuri seara si-a pierdut viata si basistul trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, ranit in incendiu. Acesta a decedat chiar in ziua in care a fost transferat intr-o clinica medicala din Franta. Trupa Goodbye to Gravity supravietuieste doar prin solistul Andrei Galut, care se afla in stare stabila intr-un spital din orasul olandez Beverwijk.

#colectivFoto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro

Alex Pascu fusese transferat, miercuri, de la Spitalul Floreasca din Capitala la o unitate sanitara din Franta. Purtatorul de cuvant al Spitalul Floreasca, dr. Bogdan Oprita, a spus ca aeronava cu care este transportat Alex Pascu a plecat, miercuri dupa-amiaza, spre Franta.

El a murit insa pe aeroport, la Paris, unde aeronava a aterizat, miercuri, inainte de ora 19.30.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar in aceeasi seara a decedat la Spitalul Universitar o alta persoana. In cele 13 zile scurse de la tragedie, au decedat alte 25 de persoane, numarul victimelor ajungand, miercuri seara, la 51.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite si internate in spitale din Capitala. Dintre acestea, 36 au fost transportate spre unitati sanitare din strainatate, insa opt au decedat, trei in Marea Britanie, unul in Israel, doi in Olanda, unul pe aeroportul din Franta si unul in drum spre Elvetia.

Dintre cei 36 de raniti, doi au fost transportati marti seara, la o unitate sanitara din Germania, respectiv Loredana Darescu (29 de ani), care era internata la Spitalul de Arsi din Capitala, si Ioana Panculescu (36 de ani), de la Spitalul "Bagdasar-Arseni".