Cofetaria Mara Mura din centrul Capitalei, detinuta de D&C Sweets SRL la care Daciana Sarbu are 50% din partile sociale, functioneaza fara autorizatie, a declarat Primaria Sectorului 1 pentru Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatii. Cofetaria a fost deschisa in urma cu cateva saptamani pe strada Benjamin Franklin, nr. 5, din Capitala, iar dosarul de autorizare depus la primarie este inca in lucru astfel incat "practic, functioneaza ilegal".

UPDATE La o zi dupa ancheta publicata de CRJI, cofetaria isi anunta clientii ca este inchisa. Inspectorii Politiei Locale trimisi la adresa de primarie, in urma sesizarii CRJI, nu au gasit activitate economica, magazinul afisand semnul de inchis. Prin urmare, din punctul de vedere al Primariei Sector 1, situatia nu poate duce la sanctiuni, noteaza sursa citata.

  • Primaria Sector 1: Nu am gasit activitate economica la cofetarie. Din punctul nostru de vedere, cofetaria nu a functionat pana acum si nu poate fi sanctionata

"Am primit o sesizare de la dumneavoastra ca acea cofetarie de la adresa Benjamin Franklin, numarul 5, nu detine autorizatie, asa ca au fost trimisi acolo, pe 4 noiembrie, inspectori ai Politiei Locale. Inspectorii au constatat ca nu exista activitate economica la acea adresa si au lasat o invitatie pentru administratorul societatii sa se prezinte la Politia Locala Sector 1. Inspectorii s-au prezentat din nou la acea adresa pe 5 noiembrie, dar nici de data asta nu au gasit activitate economica la cofetarie, asa ca au lasat din nou o invitatie pentru administrator. Firma a depus o cerere de autorizare la Primaria Sector 1, dar autorizatia nu a fost inca emisa. Din punctul nostru de vedere, cofetaria nu a functionat pana acum si nu poate fi sanctionata", a spus, pentru CRJI, Alexandru Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Sector 1.

Vineri, pe usa cofetariei "Mara Mura" era scris de mana cu marker alb mesajul "Inchis! Va multumim pentru intelegere!".

CRJI precizeaza ca detine informatii certe ca "Mara Mura" a functionat in ultimele saptamani si ca a stat de vorba cu clienti ai cofetariei, ceea ce inseamna ca "Mara Mura" a functionat ilegal. Primaria Sector 1 precizeaza insa ca "e atributia altor institutii sa verifice daca acea cofetarie a avut activitate economica, nu a noastra", dupa cum a declarat Alexandru Ichim pentru sursa citata.

  • Primaria Sector 1: Dosarul este inca in lucru. O autorizatie de functionare nu a fost emisa. Practic, functioneaza ilegal

"Reprezentantii au depus documente la dosarul de autorizare al punctului de lucru din strada Benjamin Franklin, numarul 5, dar dosarul este inca in lucru la inspectorii Primariei Sector 1 si, deci, o autorizatie de functionare nu a fost emisa. Practic, functioneaza ilegal, vom trimite un inspector sa controleze localul si, cel mai probabil, firma va fi amendata", au transmis Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatii reprezentantii Biroului de presa al Primariei Sector 1, chiar in ziua in care Victor Ponta a demisionat.

D&C Sweets SRL a fost infiintata in 2014 de catre Daciana Sarbu si Cristina Voicu, fiecare detinand cate 50% din partile sociale ale societatii comerciale.

In prezent, cofetaria "Mara Mura" functioneaza deja de cateva saptamani, produce dulciuri si le vinde. Contactata de Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, Cristina Voicu, asociata Dacianei Sarbu in D&C Sweets SRL, a a refuzat sa comenteze.