Unul dintre cei sase raniti internati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov in urma exploziei produse joi seara la o fabrica de paine din oras a incetat din viata dupa miezul noptii, a declarat managerul spitalului, medicul Daniela Neculoiu. "Este vorba despre barbatul care a cazut in put si care a ajuns la spital in stare grava. Leziunile in zona capului au fost destul de serioase. S-a incercat tot ce s-a putut. Era pregatit sa intre in operatie, dar a decedat in preanestezie", a declarat managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, citat de Agerpres.

Potrivit managerului spitalului, ceilalti cinci raniti sunt in continuare internati in spital - doi la terapie intensiva si trei la sectia de chirurgie plastica. Ranitii de la terapie intensiva au arsuri pe 30% din suprafata corpului si leziuni de cai respiratorii superioare si sunt stabilizati hemodinamic. Ceilalti trei au arsuri pe maini si pe fata, aproximativ 5-10% din suprafata corpului.

"Avem personalul medical suficient si deocamdata nu se pune problema mutarii acestora la alte spitale in afara Brasovului", a subliniat Neculoiu.

Explozia s-a produs joi seara, in jurul orei 20.00, la moara fabricii de paine si a fost urmata de un incendiu care a fost stins de echipajele de pompieri ajunse in scurt timp la fata locului. In incinta, la momentul producerii exploziei, erau 11 persoane. Sase au fost ranite, iar cinci au scapat nevatamate. La fata locului au intervenit 12 echipaje SMURDU si ale Ambulantei si tot atatea masini cu apa si spuma.

Barbatul care a murit in cursul noptii a cazut de la o inaltime de 15 metri intr-un put, el fiind scos dupa aproape doua ore de pompieri si transportat la spital.

O ancheta care va stabili cu exactitate cauza exploziei a fost declansata de autoritati.