Raed Arafat a anuntat sambata dimineata intr-o conferinta de presa tinuta la Guvern ca din cele 27 de persoane care au murit in tragedia din clubul Colectiv, 17 sunt inca neidentificate. De asemenea, din cei 146 de raniti internati, cinci nu au fost inca identificati. Secretarul de stat a spus ca este posibil sa apara si alte decese pentru ca in cazul unor pacienti exista "un pronostic foarte rezervat" .

Incendiu Club Colectiv (4)Foto: HotNews.ro

Arafat a spus si ca la ISU Bucuresti nu exista "niciun document pentru autorizarea activitatii care se desfasura in locatia respectiva", si ca pentru evenimentul de vineri seara nu se ceruse niciun punct de vedere din partea inspectoratului.

  • LIVE TEXT Evenimentele zilei de sambata

20.55 Banicioiu: Mai sunt de identificat la INML trei persoane decedate

Trei persoane decedate in urma incendiului mai sunt de identificat la Institutul National de Medicina Legala (INML), a declarat, sambata seara, la Spitalul de Urgenta Floreasca, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

"Trei persoane mai sunt de identificat la INML si patru in rest (n.r. la spitale). S-a redus numarul, speram ca, in curand, sa putem sti despre fiecare toate datele", a afirmat Banicioiu, potrivit Agerpres.

El a precizat ca le-a solicitat celor de la INML sa prelungeasca programul. "I-am rugat pe cei de la INML sa mai asigure in continuare toata partea de relationare si sa prelungeasca programul, au mai ramas trei neidentificati, posibil destul de greu se poate face identificare", a spus Banicioiu.

Anterior, agentia Mediafax preciza ca 23 dintre cele 27 de victime care au decedat in urma incendiului de la Colectiv au fost identificate si ca o lista cu numele acestora a fost facuta publica. Potrivit Mediafax, trei persoane decedate nu au fost identificate, iar una este la morga.

19.40Specialistii care fac investigatii la fata locului au descoperit doua extinctoare care nu au fost folosite pentru stingerea incendiului

19.30 MAI: 81 dintre tinerii raniti in incendiu, identificati dupa ce familiile au apelat liniile speciale

Peste 1.000 de apeluri au fost inregistrate pana in prezent pe cele sapte linii telefonice puse la dispozitia familiilor victimelor incendiului de la clubul Colectiv, cu ajutorul acestora fiind identificati 81 dintre raniti, informeaza Ministerul Afacerilor Interne (MAI), citat de Mediafax.

Potrivit reprezentantilor MAI, de vineri noaptea si pana acum, la cele sapte linii telefonice deschise in mod special de minister pentru familiile victimelor incendiului de la clubul Colectiv, au fost inregistrate 1.071 de apeluri. In urma convorbirilor cu familiile si apartinatorii, 81 de persoane ranite in incendiu au fost identificate pana la acest moment.

19.11 Starea unora din cei 10 pacienti aflati in stare grava la Spitalul de Arsi s-a degradat

18.33 Controale de amploare ale inspectorilor din sectoarele 1 si 6 in cluburi din Capitala

18.27 Aproximativ 150 de persoane se afla la aceasta ora la locul tragediei, potrivit reporterului Hotnews. Oamenii continua sa vina pentru a aprinde lumanari in memoria victimelor incendiului

18.17 Parchetul General: Inca nu au fost identificate 5 victime duse la INML; Am stabilit care dintre victimele internate pot fi audiate

18.00 Ambii chitaristi ai formatiei Goodbye to Gravity au murit in urma incendiului din Club Colectiv

17.50 La locul tragediei continua sa vina persoane care depun flori si lumanari, majoritatea acestora prieteni si apropiati ai victimelor, relateaza reporterul HotNews.

17.10 O parte dintre politisti, inclusiv cei de la Interventii Pirotehnice au plecat de la locul incendiului. De asemenea, a plecat si echipa de specialisti de la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva Petrosani (INCD-INSEMEX). La fata locului mai sunt cateva masini de politie, transmite reporterul HotNews.

Directorul INCD-INSEMEX a spus ca munca lor "de fapt de acum incepe, am contribuit la cercetarile de la fata locului". "Noi vom descrie doar mecanismul producerii evenimentului, doar partea tehnica", a spus acesta adaugand ca au analizat materiale arse total sau partial si ca ramane de vazut ce articole pirotehnice s-au folosit.

Reprezentantul institutului a spus ca echipa sa a facut expertiza si la clubul din Constanta (Clubul Beirut, care a ars in aprilie anul trecut, cand trei dansatoare au murit nota red.)

16.26Peste jumatate dintre ministri au lipsit de la sedinta de Guvern de sambata

15.55 Familia si prietenii unui adolescent de 15 ani ce a murit in incendiu au venit la locul tragediei pentru a aprinde lumari si depune flori - reporter HotNews

15.39Sute de persoane s-au asezat sambata la coada pentru a dona sange dupa tragedia din clubul Colectiv:

15.23 Sapte persoane decedate au ramas neidentificate la INML

15.14 Langa clubul Colectiv au venit echipe de jurnalisti straini, inclusiv din Bulgaria si Anglia, care incearca sa afle informatii de la martori ai tragediei - reporter HotNews

15.00 Victor Ponta a cerut verificarea "la maximum" a fiecarui bar si club din tara

14.58 La locul tragediei vin zeci de persoane care depun flori si aprind lumanari in memoria celor care au murit, transmite reporterul Hotnews aflat la fata locului:

14.50Mesaje de condoleante transmise de Regele Mihai, Patriarhul Daniel, Jean-Claude Juncker

14.19Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania le cere companiilor membre sa nu mai difuzeze reclame timp de trei zile

13.44Inspectoratul Scolar din Bucuresti a transmis liceelor din Capitala sa anuleze organizarea Balurilor Bobocilor

Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Capitalei, a declarat pentru Mediafax ca institutia a trimis o nota liceelor prin care sa fie suspendate balurile care erau programate in perioada urmatoare in liceele din Capitala.

13:10 Victor Ponta, la inceputul sedintei de guvern: Doliu national in 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie, in memoria celor care si-au pierdut viata si pentru familiile care au atat de mult de suferit

Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat ca incendiul s-a declansat la ora 22,36, in momentul in care in incinta clubului Colectiv, cu o suprafata de 425 metri patrati, se aflau intre 300 si 500 de oameni.

Primele echipaje au ajuns la fata locului la ora 22,43 iar la ora 0,43 incendiul a fost lichidat, a mai spus acesta.

13.05Presedintele Klaus Iohannis a fost clubul Colectiv sa vada locul tragediei si a declarat la iesire ca ce s-a intamplat "este incredibil" si ca este un spatiu total impropriu

12:45 Presedintele Klaus Iohannis a depus un buchet de flori si a aprins o lumanare la locul tragediei

12.35 Tiberiu Nitu a spus, dupa ce a inspectat clubul, ca "sunt clasicele urmari ale unui incendiu, locul este carbonizat, negru de funingine" si ca este o "imagine dezolanta". Criminalistii sunt pregatiti si pot sa ridice probe si in astfel de situatii, a adaugat procurorul general.

S-a inceput urmarirea penala pentru omor calificat si distrugere calificata. Procurorii au ridicat probe de la locul tragediei, inclusiv unitatea de stocare a filmarilor

12.23 Procurorii Parchetului General vor incepe cercetarea la fata locului in cazul incendiului de la Clubul Colectiv, pana in prezent fiind emanatii de gaze in zona, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. La cercetare va asista si procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu.

12.15 Trei dintre ranitii de la Spitalul Militar sunt in stare grava, cu prognostic rezervat

11.58Medic Spitalul Universitar: Sase raniti sunt in stare foarte grava. Nu ne-am mai confruntat cu un astfel de moment

11.45 Presedintele Klaus Iohannis va ajunge la locul tragediei in jurul orei 12.30

11.31Profesorul Ioan Lascar, medic in Spitalul Floreasca a declarat ca doar la Revolutie isi aminteste sa fi fost "o astfel de mobilizare a resurselor materiale si umane".

11.27 Parchetul General a preluat ancheta tragediei din Clubul Colectiv: "Considerentele care au stat la baza preluarii au vizat caracterul complex al cauzei determinat de imprejurarile in care s-a produs incendiul, de urmarile grave ale acestuia si constatand ca pentru finalizarea urmaririi penale este necesar a se efectua o multitudine de acte de urmarire penala cu implicarea unor structuri centrale ale altor autoritati, fiind necesara si alocarea de resurse logistice suplimentare"

11:20 Klaus Iohannis a parasit spitalul Floreasca, afirmand ca majoritatea persoanelor internate erau inconstiente. Seful statului a precizat ca a discutat putin cu un pacient, dar si cu mama unei persoane ranite: "Toata lumea e profund indurerata, lumea e revoltata ca s-a putut intampla asa ceva. Sper sa reusim sa avem rezultatele anchetelor foarte repede si, daca se impune, sa schimbam anumite norme, sa nu se mai intample niciodata o asemenea tragedie".

Ioihannis a precizat ca se va duce la Palatul Cotroceni, unde are programata o intalnire cu Gabriel Oprea si Raed Arafat, dupa care se va deplasa probabil la locul tragediei.

11:03: Klaus Iohannis: Sunt cutremurat / Am indicii ca ignorarea normelor si a legilor a dus la aceata tragedie

11.06O echipa de specialisti de la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva Petrosani a sosit la Bucuresti pentru a investiga cauzele izbucnirii incendiului

10:58 Presedintele Klaus Iohannis a ajuns la spitalul Floreasca

10:53 SRI: Doi spanioli si un italian, printre raniti

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a dispus in noaptea de 31 octombrie ca Spitalul Clinic de Urgenta Prof. dr. Agrippa Ionescu sa intre in dispozitivul de urgenta pentru primirea si tratarea ranitilor.

In Unitatea de Primiri Urgente au fost internate 7 persoane, dintre care 4 cu rani foarte grave si 3 intoxicate cu fum. Dintre cele 7 persoane, doua au cetatenie spaniola si una cetatenie italiana.

10.33 Intalnirea presedintelui Klaus Iohannis cu Raed Arafat si Gabriel Oprea va avea loc la ora 12.00 la Cotroceni.

10.29 Un reprezentant al Spitalului de Arsi a declarat ca zece persoane sunt in stare critica, cu 'prognostic foarte sumbru": "decesul ii pandeste la fiecare pas".Medicul a explicat ca acestia au arsuri de extremitate cefalica si de cai aeriene ceea ce le complica foarte mult situatia, prognoza in cazul lor fiind impredictibila.

9.50Nicolae Banicioiu, face un apel catre populatie sa nu aglomereze centrele de transfuzii, precizand ca necesarul de plasma si sange "este asigurat in momentul de fata" si ca "efortul trebuie conservat" pentru zilele urmatoare

9.39 Un numar de 14 din cei 16 raniti care se afla la Spitalul de Urgenta Floreasca sunt in stare grava, a declarat sambata pentru Agerpres purtatorul de cuvant al institutiei medicale, Bogdan Oprita.

"Au fost operati pana dimineata opt - iesisera din salile de operatie si urmau sa intre ceilalti. S-a intrat in patru sali de operatie cu mai multe echipe de chirurgi plasticieni. Au venit medici de acasa. Urmau sa fie toti bagati in sala. Probabil ca in acest moment sunt in sala introdusi si urmatorii pentru ca tuturor trebuie sa le fie facuta toaleta chirurgicala a plagilor", a detaliat Oprita.

9.21 Potrivit Cotroceniului, presedintele Klaus Iohannis va merge la Spitalul Floreasca in jurul orei 11.00 si se va intalni apoi cu Raed Arafat si Gabriel Oprea.

9.10Potrivit lui Raed Arafat, prima ambulanta a ajuns la clubul Colectiv din Bucuresti dupa 11 minute de la primul apel efectuat la numarul de urgenta 112."Apelul a intrat la 22:32, au fost mobilizate primele forte si au inceput deplasarea catre locul incendiului, sosind acolo la 22:43.

8.31Doua reprezentante ale Spitalului Universitar au declarat ca dintre persoanele ajunse la spital zece sunt in stare foarte grava, au arsuri severe, intoxicatii cu fum. "Toate necesita ventilare mecanica in parametrii foarte mari, sunt in stare critica", au spus sursele citate.

Potrivit reprezentantelor spitalului, a fost "o mobilizare extraordinara" a medicilor, care au venit sa ajute la gestionarea ranitilor. De asemenea, s-a precizat ca unitatea de donare de sange s-a deschis la ora 8.00 si ca voluntarii se pot duce in centrele de donare sau sa vina la spital.

In acest moment sectia terapie intensiva de la Universitar este la capacitate maxima.

Cadrele medicale au spus ca ranitii care erau constienti au spus ca incendiul s-a declansat de la artificii si ca tavanul a fost rapid cuprins de flacari. Potrivit acestora, multi s-au inghesuit sa iasa, dar la spital nu sunt persoane cu alte traumatisme, doar cu arsuri

08.20 La briefing-ul de la Palatul Victoria a participat si ministrul sanatatii, care a anuntat ca sambata la ora 12.30 va fi o sedinta de Guvern si ca Executivul, care are acest prerogativ, va propune trei zile de doliu national.

Intrebat daca este nevoie de suplimentari de fonduri pentru gestionarea situatiei, Banicioiu a raspuns ca "in momentul de fata ne descurcam"," pana acum toate au fost sub control".