Traian Basescu a fost citat la instanta suprema, intr-un nou dosar in care o persoana fizica i-a facut o plangere pentru fals in declaratii. Fostul sef de stat spune ca e vorba de faptul ca a declarat ca isi da demisia in cinci minute si nu a facut acest lucru.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acea persoana "a cerut sa fiu anchetat pentru fals in declaratii pentru ca in 2007 am spus ca demisionez in cinci minute si n-am demisionat", a declarat fostul presedinte joi dimineata.

Plangerea este mai veche, "acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar".

Traian Basescu a spus ca citatia pentru astazi i-a venit ieri la 16.30, "e un lucru in forta, ma cauta agentii procedurali sa-mi dea citatii".

"Parchetul General imi face un program extrem de alert, dar va pot spune ca sigur nu e o fericire, dar ma voi supune oricarei solicitari a instantelor", a adaugat fostul sef al statului.

"In situatia in care, in pofida avizului Curtii Constitutionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maximum cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional", afirma in aprilie 2007 Traian Basescu.

Presedintele suspendat a declarat ulterior ca a renuntat la intentia de a demisiona.Precizarea a venit la doua ore dupa ce Curtea Constitutionala constatase interimatul functiei de presedinte. Traian Basescu spus ca demisia sa ar fi prelungit criza politica pana in septembrie.