Judecatoria Gaesti a amanat, joi, pronuntarea privind solicitarea de eliberare conditionata din penitenciar a omului de afaceri Ioan Niculae, condamnat, in aprilie, la doi ani si sase luni de inchisoare in dosarul "Mita la PSD", decizia in acest caz urmand sa fie data luni.

Ioan NiculaeFoto: Hotnews

Joi, la Judecatoria Gaesti a avut loc un nou termen in cazul solicitarii lui Ioan Niculae de eliberare conditionata din penitenciar, magistratii dispunand amanarea pronuntarii, pentru ca partile din dosar sa depuna concluzii scrise, transmite Mediafax.

Cererea de eliberare conditionata a lui Ioan Niculae a fost inregistrata la Judecatoria Gaesti in 18 august, iar primul termen de judecata a avut loc in 20 august, cand s-a dispus amanarea cauzei.

Surse judiciare citate de Agerpres declarau ca solicitarea a fost formulata dupa ce omul de afaceri ar fi scris doua carti. Cererea a fost analizata de comisia de specialitate de la Penitenciarul Gaesti, unde Ioan Niculae isi executa pedeapsa.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat in aprilie la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul "Mita la PSD", in care fostul lider PSD-ist Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat la trei ani de inchisoare.

DNA a dispus pe 24 iunie efectuarea urmaririi penale in alt dosar fata de Ioan Niculae, patronul Interagro, pentru cumparare de influenta si instigare la evaziune fiscal si spalare de bani si fata de Bunea Stancu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, pentru trafic de influenta.