Lotul olimpic al Romaniei a obtinut patru medalii - o medalie de aur, doua de argint si o medalie de bronz - la Olimpiada Internationala de Geografie 2015. In clasamentul general, Romania s-a clasat pe locul I, anunta Ministerul Educatiei. La competitia internationala care s-a desfasurat in Rusia au participat peste 150 de elevi, din 40 de tari si regiuni.

Olimpicii romani la GeografieFoto: edu.ro

Olimpiada Internationala de Geografie 2015 s-a desfasurat in perioada 10-18 august, la Tver, in Rusia. Aceasta a fost a XII-a editie a olimpiadei.

Medalia de aur:

Medaliile de argint:

  • Elena Aura Amironesei - eleva in clasa a XII-a la Colegiul National din Iasi. Tanara a obtinut argint si la editia precedenta a olimpiadei.
  • Sonia Adelina Sortan - eleva in clasa a XII-a la Colegiul National "Decebal" din Deva

Medalia de bronz:

  • Lorena Davidel - eleva in clasa a XII-a la Colegiul National "Nicu Gane" din Falticeni.

Lotul olimpic a fost insotit de profesorii Mihaela Cornelia Fiscutean si Dorin Fiscutean, de la Colegiul National din Iasi, a anuntat Ministerul Educatiei.

Tarile si regiunile care au participat la Olimpiada Internationala de Geografie 2015: Argentina, Armenia, Australia, Belarus, Belgia, Bolivia, Brazilia, Cehia, China, China - Hong Kong, China - Macao, China - Taipei, Croatia, Danemarca, Estonia, Filipine, Finlanda, Indonezia, Japonia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Mexic, Mongolia, Muntenegru, Noua Zeelanda, Nigeria, Olanda, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii, Romania, Rusia, Serbia, Singapore, Slovacia, Slovenia, SUA, Thailanda, Turcia, Ungaria (Sursa).

Vezi aici site-ul oficial al Olimpiadei Internationale de Geografie 2015

La editia de anul trecut a Olimpiadei Internationale de Geografie, Romania a obtinut locul I in Europa si locul trei in lume, cu doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz (Sursa si detalii).

La Olimpiada Internationala de Geografie participa elevi cu varste cuprinse intre 16 si 19 ani, care au trecut de nivelul national al olimpiadelor de geografie din tarile lor. Competitia este compusa din o proba scrisa,un test multimediasi un exercitiu pe teren, care se finalizeaza cu o reprezentare cartografica si o analiza geografica (Sursa si detalii).

Citeste si: