O fasie de teren care desparte Aeroportul Baneasa de magazinul IKEA, evaluata la 27,5 de milioane de euro, este preluata, partial, de un vehicul specializat in operatiuni imobiliare.

Doua grupari de afaceri, ai caror exponenti sunt pusi sub acuzare de DNA pentru coruptie, au batut palma pentru incheierea unui contract de vanzare-cumparare care precipita intrarea acestui teren, in suprafata de 8,8 hectare, in circuitul afacerilor al caror randament se masoara in euro/mp.

Ce se vinde?

- 46,7 la suta din capitalul social al companiei Aviatia Utilitara Bucuresti, proprietara unui teren de 8,8 hectare, situat intre Aeroportul Baneasa si magazinul IKEA.

Cine cumpara?

- Firma Practic, controlata de magnatii Radu Dimofte (56 de ani) si Puiu Popoviciu (55 de ani), specializata in administrarea de spatii comerciale si de cladiri de birouri.

Practic SA a anuntat, intr-un comunicat publicat in data de 16 iulie, pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti, ca a ajuns la un acord pentru cumpararea a 46,7 la suta din Aviatia Utilitara Bucuresti.

Gruparea Popoviciu-Dimofte controleaza, inca de acum cincisprezece ani, un teren de 224 de hectare, invecinat celui detinut de Aviatia Utilitara.

Pe terenul de 224 de hectare au fost ridicate mall-ul "Baneasa Shopping City", hipermarketurile Ikea, Carrefour, Bricostore, Mobexpert, Metro, un cartier rezidential, cladiri de birouri, cladirea Ambasadei SUA etc.

Pentru maniera in care a ajuns sa controleze acest teren, Popoviciu a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in 2012, fiind acuzat ca, alaturi de alte persoane, a prejudiciat statul cu circa 220 de milioane de euro.

Citeste materialul integral pe RISE Project