Fotografiile furnizate de Ministerul Apararii Nationale surprind momente inedite din cadrul marsului anual de instructie al bricului Mircea. In perioada 1 iulie - 10 august, nava scoala "Mircea", ce apartine Academiei Navale "Mircea cel Batran", efectueaza marsul anual de instructie in Marea Mediterana. Itinerarul de mars cuprinde escale in patru porturi - Civitavecchia (Italia), Barcelona (Spania), Marsilia (Franta), Bar (Muntenegru), se arata pe pagina de Internet a Academiei Navale "Mircea cel Batran".

Marsul anual de instructie al bricului MirceaFoto: Ministerul Apararii Nationale

Echipajul de la bordul velierului este format din 157 de membri, dintre care 29 de studenti de la Academia Navala "Mircea cel Batran" si 52 de elevi ai Scolii Militare de Maistri Militari "Amiral Ion Murgescu".

Urmare a parteneriatelor de cooperare in domeniul educarii si formarii studentilor, incheiate intre Academia Navala "Mircea cel Batran" si institutii de invatamant similare din lume, alaturi de cadetii romani la marsul de instructie vor participa si 13 cadeti straini din Bulgaria, China, Grecia, Polonia si Turcia, noteaza sursa citata.

Pe timpul celor 40 de zile de mars, nava va parcurge aproximativ 4600 mile marine in Marea Neagra si Marea Mediterana, pe parcursul carora studentii si elevii vor capata noi deprinderi marinaresti si profesionale.