Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins joi, ca nefondata, cererea lui Ovidiu Tender de stramutare a dosarului RAFO-Carom, astfel incat el ramane cu condamnarea de 12 ani si sapte luni inchisoare primita in acest dosar, informeaza Agerpres. Decizia este definitiva.

Avocatii lui Ovidiu Tender au cerut stramutarea dosarului RAFO-Carom de la Curtea de Apel Bucuresti la o alta curte de apel din tara, pe motiv ca unul dintre judecatorii care l-au condamnat pe Tender, Mihai Alexandru Mihalcea, ar fi fost incompatibil.

Pe 8 iunie, omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti la 12 ani si sapte luni inchisoare in dosarul RAFO-Carom, in timp ce Marian Iancu a primit 14 ani de detentie.

Alte condamnari din dosar: Toader Gaureanu - 9 ani si 10 luni inchisoare, Cicilia Dumitrescu - 7 ani, Marin Badea - 8 ani si 6 luni, Bogdan Salajan - 3 ani cu suspendare, Kadri Mazhar Basaran - 6 ani si 6 luni inchisoare cu executare.

In dosar, Ovidiu Tender a fost trimis in judecata pentru inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani si spalare de bani in forma continuata.

Marian Iancu este acuzat de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata si spalare de bani in forma continuata.

Procurorii sustin ca acestia au constituit un grup de criminalitate organizata in vederea obtinerii de fonduri financiare frauduloase, a caror sursa urma a fi disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale.

Infractiunile comise de intregul grup au vizat, pe de o parte, incheierea nelegala a unor contracte de cesiune creanta si de garantie reala mobiliara in raport cu SC Carom SA Onesti, iar, pe de alta parte, relatiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucuresti, in raport cu SC RAFO SA Onesti.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada 2002 - 2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, in calitate de asociati, administratori de fapt si, respectiv, de drept si directori sau angajati ai SC Tender SA Timisoara, SC VGB OIL SRL Bucuresti, SC VGB Impex SRL Bucuresti si SC Carom SA, s-au asociat pentru a desfasura o intensa activitate infractionala in urma careia Carom SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi.