Victor Ponta s-a intors la Palatul Victoria, premierul putand fi vazut miercuri dimineata intrand, cu ajutorul carjelor, in sediul Guvernului. Premierul plecase in Turcia sa se opereze la genunchi pe 12 iunie. El a parasit sediul Guvernului la ora 14.00 insotit de fiul sau, Andrei, care sosise la sediul Guvernului in urma cu aproximativ doua ore cu un skateboard in mana si insotit de un ofiter al Serviciului de Protectie si Paza (SPP). Ponta a a discutat, informal, si cu ministrii la inceputul sedintei de guvern, transmite Mediafax.

Victor Ponta a revenit la GuvernFoto: Captura Realitatea TV
  • Victor Ponta ar urma sa-si reia atributiile incepand cu 9 iulie. Ponta a transmis presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care ii solicita sa ia act de faptul ca incepand cu 9 iulie isi va relua activitatea in calitate de premier. Cel care a condus sedinta de guvern de astazi este tot Gabriel Oprea.

"Avand in vedere inlaturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitarii atributiilor de prim-ministru, va rog sa luati act, conform legii, de reluarea activitatii mele in Guvern, incepand cudata de 09.07.2015 si de incetarea interimatului in functia de prim-ministru, potrivit prevederilor art. 107 alin. (3), teza finala din Constitutia Romaniei, republicata," scrie premierul in scrisoarea adresata presedintelui.

Vezi mai jos scrisoarea adresata de Ponta lui Iohannis, fotografia a fost postata pe pagina de Facebook a premierului:

El a fost intampinat de Gabriel Oprea, inlocuitorul sau la Guvern, si de Rovana Plumb, inlocuitoarea sa la sefia PSD.

Imaginile arata ca premierul si-a lasat sa-i creasca barba si mustata:

Aparitia premierului este surprinzatoare, deoarece nu fusese anuntata nici de Victor Ponta si nici de Executiv. Astazi, la ora 12.00, are loc o sedinta de Guvern despre care se credea initial ca va fi condusa tot de "interimarul" Gabriel Oprea.

Victor Ponta a plecat din Romania, fara sa anunte pe nimeni, pe 12 iunie.Initial, a plecat la Baku, in Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizata la deschiderea Jocurilor Europene. Imediat dupa ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, Ponta a plecat spre Turcia impreuna cu presedintele turc Recep Erdogan. Zilele urmatoare au aparut informatii pe surse ca s-a dus in Turcia pentru a se opera la genunchi.

Informatia a fost confirmata pe Facebook, pe 16 iunie, a doua zi dupa operatie, chiar de Victor Ponta. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook ca s-a operat in afara Romaniei pentru a avea "liniste si odihna".

Presedintele Klaus Iohannis a spus trei zile mai tarziu ca a aflat de plecarea lui Ponta la Baku "pe surse". "Nu am mai vorbit cu dumnealui. Nu m-a sunat nici pentru Baku, nici sa-mi spuna 'la multi ani', nici sa-mi spuna ca pleaca in Turcia", a afirmat Iohannis.

Pe 15 iunie, vicepremierul Gabriel Oprea a preluat temporar atributiile premierului Victor Ponta privind conducerea operativa a activitatii Guvernului.