Mirel Palada, consilier de stat al premierului Victor Ponta, a cumparat, anul trecut, un apartament de la RA-APPS pe strada Mihai Eminescu din capitala, intr-un bloc situat la aproximativ 250 de metri de Piata Romana, au declarat surse guvernamentale pentru Hotnews. Mirel Palada a refuzat, in mai multe randuri, sa raspunda oricarei intrebari, inchizand telefonul imediat dupa ce reporterul Hotnews s-a prezentat. Intrebat daca a cumparat apartamentul prin licitatie sau negociere directa sau de ce a ales sa cumpere de la RA-APPS si nu din piata, acesta s-a limitat in a transmite un mesaj ironic: "Si eu te iubesc".

Mirel PaladaFoto: Arhiva personala

In perioada 30 mai - 23 decembrie 2014, Palada a cumparat, impreuna cu sotia sa, un apartament in Bucuresti cu o suprafata de 160 mp, reiese din ultimele doua declaratii de avere ale demnitarului. Acesta ar fi un imobil pe strada Mihai Eminescu, detinut de RA-APPS. Nu e clar cat a platit Mirel Palada pentru acest apartament si in ce conditii l-a cumparat (licitatie sau negociere directa)

Blocul de pe Mihai Eminescu

Blocul de pe Mihai Eminescu

Foto: Hotnews

In plus, in blocul de pe Mihai Eminescu ar mai locui si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, sustin mai multi locatari.

La o solicitare Hotnews cu privire la imobile vandute pe strada Mihai Eminescu in 2014, RA-APPS a transmis o lista cu 29 de imobile, precizand pentru fiecare adresa, suprafata utila si terenul aferent, etapa de vanzare (licitatie sau negociere), pretul de pornire al licitatiei si pretul de vanzare. In raspunsul RA-APPS se arata ca "numele persoanelor fizice sau juridice care au adjudecat imobilele mentionate in tabelul anexat nu pot fi facute publice facute publice fara acordul, in scris, al acestora

Suma incasata de RA-APPS in anul 2014 pentru un apartament cu o suprafata utila de 143,31mp a fost de 149.000 euro, iar pentru unul de 171 mp suma s-a rdicat la 166.000 euro. Vezi mai jos lista cu preturilor apartamentelor vandute de RA-APPS pe strada Mihai Eminescu.

".

Apartamente RA-APPS str. Mihai Eminescu

Am incercat sa obtinem un punct de vedere din partea lui Mirel Palada, inclusiv prin intermediul retelei de socializare Facebook, unde consilierul premierului Ponta are o activitate intensa, insa, din nou, acesta a refuzat sa raspunda intrebarilor noastre. Intrebat fiind daca a cumparat apartamentul prin licitatie sau negociere directa sau de ce a ales sa cumpere de la RA-APPS si nu din piata, acesta s-a limitat in a transmite reporterului Hotnews un mesaj ironic: "Si eu te iubesc". Ulterior, Palada a decis sa restrictioneze accesul reporterului Hotnews la profilul sau de Facebook.

  • De unde bani. Din ultimele doua declaratii de avere ale consilierului primului-ministru reiese ca în perioada mai – decembrie 2014 acesta a lichidat un cont deschid în 2011 la BRD în valoare de 5.500RON si un împrumut acordat în nume personal în valoare de 57.000 euro. Familia Palada avea la sfarsitul lunii mai 2014 un venit anual de 204.866RON, respectiv 17.072 RON lunar.

Consilierul lui Victor Ponta mai detine impreuna cu sotia sa un apartament in Bucuresti cu o suprafata de 68 mp, achizitionat in 2002. In urma activitatii sale de la Secretariatul General al Guvernului, Palada, a castigat, in anul 2014, 18.326 RON. La aceasta suma se adauga 6.000 RON obtinuti de la CCSB (Compania de Cercetare Socilogica si Branding "Forum" SRL), societatea la care detine 750 de parti sociale in valoare totala de 7.500 de lei, si alti 113.274 RON castigati ca persoana fizica autorizata pentru prestarea de servicii de sondare a opiniei publice, se arata in ultimele declaratiile de avere si interese ale demnitarului.

Palada mai este asociat al firmelor SC Sociopol SRL, unde detine 19 parti sociale, SC Cercetare Consultanta Sociologica "Sociopol" SRL si SC Paltel Group SRL, firma cu sediul social in judetul Prahova, la care detine 10 parti sociale. Acesta este si actionar la SIF Moldova SA, detinand actiuni in valoare de 2959 RON, SIF Oltenia SA, detinand 1200 de actiuni care valoreaza 2199 RON, si societatea la IMOTRUST SA ARAD, cu 3000 de actiuni.

In septembrie 2014, Mirel Palada a fost inlocuit din functia de purtator de cuvant de catre Victor Ponta dupa ce a lansat un atac foarte dur pe Facebook la adresa jurnalistilor pe care i-a catalogat drept "anti-guvernamentali" si afirmand ca a "executat electric" cu placere un jurnalist, blocandu-l pe Facebook, pe motiv ca "facea clabuci cu spume la mine pe pagina".

"Cum apare cate un subiect politic care invartoseaza spiritul bejboinic in opinanti, de zici ca-i catastrofa si dezastru mondial, cum mai scot capul cate doi-trei-zece-douazeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiti de pe lista mea care isi fac seppuku comunicational si trantesc cu cuvintele anti-guvernamentale in balta propagandistica la mine pe wall. Si uite asa mai frigem niste purcelusi anti-guvernamentali la protap si le dam block si mai bem o bere in cinstea sufletelor raposatilor care nu mai este. In seara asta era unul care acum era reporter la Gandul, iar inainte fusese la Hotnews, si care facea clabuci cu spume la mine pe pagina. Ce placere sa-l execut electric! Cata indemanare am sa omor prin blocare ziaristii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufosilor, nici nu stiti cata placere imi provocati" este mesajul integral care a dus la inlocuirea lui Palada din functie.