Jignirea adusa de ministrul Ioan Rus romanilor care lucreaza in strainatate a starnit un val de idignare in diaspora. "Pana aceste specimene sunt la guvernare sigur romanii din afara granitelor raman in strainatate!!", "Nu toti copiii ajung golani, dureros este faptul ca unii golani ajung ministri" - sunt cateva dintre mesajele postate pe Facebook, in grupuri ale comunitatilor de romani din diferite tari. De asemenea, pe Facebook circula din nou o fotografie cu fiul lui Ioan Rus si iubita sa. Replicile vin dupa ce ministrul social-democrat al Transporturilor, Ioan Rus, a spus aseara la Digi24 ca Romania are in jur de 1 milion de "fierari, betonisti, zidari" care lucreaza in strainatate, cu salariu de 1.500 de euro din care "copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva".

Ioan RusFoto: Agerpres

Vezi mai jos cateva dintre reactiile romanilor din strainatate:

Stelian Stoian: Nu toti copiii ajung golani, dureror este faptul ca unii golani ajung ministri

Vicentiu Vlad: Pana aceste specimene sunt la guvernare sigur romanii din afara granitelor raman in strainatate!! Golanii adevarati sunteti voi, cei care va folositi functia publica pentru a fura si pentru a pata imaginea Romaniei si romanilor!! #‎RUSine

Pavel Popescu: Am sunat la biroul lui Ioan Rus in minister unde m-am dat drept un oficial englez de la departamentul de infrastructura drumuri London, spunand ca vreau sa vorbesc cu el. Mi s-a facut legatura instant. I-am comunicat domnului Rus salariul meu din Norvegia care nu corespunde cu estimarile sale, i-am spus ca e un gunoi de om si ca atunci cand este plecat in delegatie nevasta lui e cea mai mare curva. In 2015, pot spune ca sunt placut impresionat de usurinta transmiterii informatiei in institutiile statului. Omul asteapta si telefoanele voastre :)

Carmen Dobrican: Cunoasteti cu totii afirmatia "domnului" Rus! Ulterior si-a cerut scuze (mai mult sau mai putin). Eu m-am simtit profund jignita! EU NU II ACCEPT SCUZELE! Voi?

Laurentius Dumitrescu: Inca o data psdul isi dezvaluie dispretul fata de diaspora... Trist si revoltator.

De asemenea, pe Facebook circula din nou o fotografie cu numele: “fiul lui Ioan Rus cu iubita”: