Anchetatorii fac perchezitii, miercuri dimineata, la mai multe firme, intre care societatea de salubrizare Romprest, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de aproximativ 4,5 milioane de euro, in acest caz fiind vizat si omul de afaceri Florian Walter, patronul firmei de salubritate Romprest, scrie Mediafax.

Conform unor surse judiciare, procurorii DIICOT si politistii Directiei de Combatere a Crimei Organizate fac 28 de perchezitii in judetele Prahova, Ilfov, Giurgiu, Cluj, Satu Mare, Brasov si Braila, precum si in Capitala, fiind vizate 23 de persoane si firme suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani.

Suspectii ar fi folosit mai multe firme "fantoma" controlate prin interpusi, societati cu care acestia au semnat mai multe contracte fictive privind livrari de bunuri sau prestari servicii.

Sursele citate spun ca suma "spalata" este de aproximativ 14 milioane de euro, iar prejudiciul produs statului se ridica la circa 4,5 milioane de euro.

Printre societatile la care au loc perchezitii este si Romprest, care asigura salubrizarea in sectorul 1 al Capitalei.

In acest dosar este vizat si omul de afaceri Walter Florian, care controleaza societatea Romprest si la locuinta caruia au loc, de asemenea, perchezitii.

Dosarul este instrumentat de DIICOT Ploiesti, astfel ca persoanele care vor fi ridicate in urma perchezitiilor vor fi duse la audieri la aceasta structura. Florian Walter a fost actionar majoritar al FC Petrolul, precum si unul dintre actionarii echipei Dinamo, club de la care s-a retras in 2009.

El a preluat apoi clubul Universitatea Cluj, iar in vara anului 2012 a plecat la FC Petrolul. Din vara anului 2013, Walter a revenit la U Cluj.