Zeci de persoane au aprins, joi seara, lumanari in Piata Unirii din Cluj-Napoca, in memoria studentilor crestini de la o universitate din Kenya ucisi saptamana trecuta de catre teroristi, potrivit Mediafax.

Participantii la actiunea de comemorare s-au adunat, joi seara, in jurul orei 20.00, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, si au aprins lumanari in memoria studentilor de la o universitate din Kenya, ucisi in urma cu o saptamana de catre teroristi. Eu au avut afise cu mesaje precum "Je suis Kenya", "Nous sommes Kenya", "Aprinde o lumanare pentru cei 148 de studenti ucisi in Kenya, dar si fotografii de la locul masacrului.

"Am decis sa organizam acest moment comemorativ pentru victimele atentatului terorist dintr-o universitate din Kenya, cand teroristii au separat studentii musulmani de cei crestini, iar pe crestini i-au impuscat in cap. Reactiile internationale au fost slabe, in contrast cu cele care au urmat dupa uciderea jurnalistilor de la "Charlie Hebdo". Nu cred ca daca sunt din Kenya, daca sunt mai saraci si mai departe de Europa, trebuie dati la o parte si uitati", a spus Andrei Boila, organizatorul manifestarii.

Comemorarea a fost anuntata prin intermediul unei retele de socializare.

Un numar de 148 de persoane, majoritatea studenti, au fost ucise si alte 104 au fost ranite in atacul comis, la inceputul lunii aprilie, la Garissa, in Kenya, de catre membri ai organizatiei islamiste sunnite Al-Shabaab.

Islamistii Al-Shabaab au luat ostatici 815 studenti la Universitatea din Garissa, iar autoritatile au reusit sa salveze cel putin 500. Zeci de studenti au fost executati sumar dupa ce le-au raspuns atacatorilor ca sunt crestini.