Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu (PSD), si-a anuntat luni demisia din functia de membru supleant al Consiliului National de Integritate, imediat dupa ce fusese numit de Senat in aceasta pozitie. Anuntul lui Tutuianu vine dupa ce HotNews a relatat ca Senatul l-a numit pe acesta in functia de membru supleant al consiliului care supravegheaza activitatea Agentiei Nationale de Integritate, in conditiile in care exista posibilitatea ca acesta sa faca obiectul unor noi verificari ANI. Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a confirmat, luni, ca Tutuianu s-a restras, in cele din urma, din functia de membru supleant al CNI.

Adrian TutuianuFoto: Facebook

"Imi dau demisia, pentru ca nu vreau sa fiu balacarit gratuit absolut de nimeni. Este decizia mea", a declarat Adrian Tutuianu, pentru HotNews.ro.

El a precizat ca demisia a fost strict optiunea sa si doar l-a informat asupra deciziei si pe presedintele PSD, premierul Victor Ponta. "I-am spus si atat. Ma retrag eu", a precizat seful CJ Dambovita.

"Putem sa ne balacarim unii pe altii cat doreste fiecare, dar nu merita. Si atunci, pentru ce? Pentru o chestie care nu inseamna pentru mine ceva . Eu am fost desemnat de Uniunea Consiliilor Judetene, m-am dus sa fac o treaba, pentru ca e meseria mea. Se pare ca nu poti sa o faci, decat sub presiune", a mai comentat el.

Senatorii PSD l-au votat in aceasta seara in plen pe presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, pentru pozitia de membru in Consiliul National de Integritate, acesta fiind propus de Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania.

Tutuianu (PSD) a trecut de plen cu peste 90 de voturi, in timp ce senatorii au respins propunerile opozitiei, Cynthia Curt (fosta consiliera a premierului Emil Boc) la un nou mandat de membru simplu si Cristina Traila (fosta sefa ANRMAP), pentru mandat de supleant.

Votarea lui baronului de Dambovita, Adrian Tutuianu, in Consiliul National de Integritate are loc in ziua in care liderul PSD, Victor Ponta, a declarat intr-o conferinta de presa ca partidul sau va manifesta "toleranta zero" fata de coruptie.

Pe de alta parte, votarea lui Tutuianu are loc in prima zi de evaluare a progreselor Romaniei in cadrul MCV, o echipa de experti europeni aflandu-se la Bucuresti pana miercuri. Culmea ironiei, pe agenda discutiilor cu expertii europeni, astazi figura ca tema chiar noul mandat al Consiliului National de Integritate.

Potrivit surselor HotNews.ro, Adrian Tutuianu este verificat in prezent chiar de catre institutia pe care ar urma sa o verifice (ANI), fiind suspectat de conflict de interese.

Intr-o interventie telefonica la postul B1Tv , presedintele CJ Dambovita, Adrian Tutuianu, a explicat ca pana in anul 2012 a avut o firma de avocatura, insa odata cu alegerea sa la conducerea judetului el si-a cesionat partile sociale partenerilor sai de atunci . In context, el a declarat ca fosta sa firma de avocatura nu are contracte cu CJ Dambovita, insa a re cunoscut ca "este foarte posibil" sa aiba contracte cu primarii din judet. "Posibil ca da, nu stiu. (...) Este foarte posibil", a spus Tutuianu referitor la posibile contracte pe care fosta sa firma de avocatura sa le aiba in prezent cu primarii din judetul Dambovita.

Seful CJ Dambovita a mai spus ca averea sa a fost cercetata de ANI, incepand cu anul 2004, insa in anul 2014 cercetarile s-au incheiat fara sa se desopere vreo problema. Referitor la posibilitate aca ANI sa fi deschis o alta verificare fata de el, in doemniul conflictului de interese, Tutuianu a declarat: "Nu stiu daca exista o alta investigatie ANI. Este libera ANI sa faca oricand verificari. Este foarte posibil si lucrul acesta. Dar chiar daca s-ar declansa o cercetare din oficiu sau o sesizare, pana nu se intocmeste un raport privind averea, nu cred ca poate sa fie acuzat cineva".

Presedintele CJ Dambovita Adrian Tutuianu era cercetat in luna martie de DNA pentru trafic de influenta in legatura cu campania electorala pentru alegerile locale din 2012. Informatia este cuprinsa in dosarul deputatului PSD Ion Stan. Procurorii DNA arata ca au disjuns cercetarile fata de Adrian Tutuianu in urma unui denunt facut de omul de afaceri Nicusor Sorin Dima, cel care l-a denuntat si pe Ion Stan.

In legatura cu cercetarile incepute de Directia Nationala Anticoruptie in anul 2013 asupra sa, Tutuianu a precizat ca a primit neinceperea urmaririi penale (NUP) din partea procurorilor.

"In urma cu un an, DNA a dispus NUP, dosarul este solutionat", a spus Adrian Tutuianu, la postul B1Tv.