Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), Augustin Zegrean, a explicat joi ca o decizie a judecatorilor constitutionali cu privire la imunitatea sefului statului, o exceptie pe aceasta tema fiind ridicata de senatoarea PSD Gabriela Firea, este una importanta, avand relevanta pentru urmatorii presedinti ai Romaniei, transmite Agerpres.

"Va avea relevanta pentru ca nu se incheie lumea cu acest presedinte. Vor mai fi presedinti si de aici incolo", a afirmat Zegrean inainte de sedinta in care, printre altele, se discuta si exceptia ridicata de Firea.

Zegrean a evitat sa dea un raspuns despre limitele imunitatii, recomandand jurnalistilor sa caute in Constitutie, 'care da raspuns la toate intrebarile'.

Presedintele CCR a facut trimitere la articolul 84 din Constitutie cand a fost intrebat daca seful statului nu are imunitate absoluta.

CCR dezbate joi exceptia de neconstitutionalitate a senatoarei PSD Gabriela Firea in legatura cu imunitatea sefului statului, exceptie ridicata in procesul in care ea a contestat decizia Parchetului General de suspendare a anchetarii presedintelui Traian Basescu pentru savarsirea infractiunii de santaj.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie o plangere penala in care il acuza pe seful statului de amenintare si santaj in legatura cu declaratiile pe care acesta le-a facut intr-o emisiune televizata.

In data de 18 aprilie, Parchetul General a anuntat ca a deschis un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de santaj in legatura cu plangerea penala depusa Gabriela Firea impotriva lui Traian Basescu, insa procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece presedintele se bucura de imunitate.