Ministerul Educatiei anunta ca propune suspendarea cursurilor din universitati vineri si luni, "in vederea sprijinirii exercitarii dreptului la vot". "Ministerul Educatiei Nationale propune spre aprobare Guvernului, in sedinta de marti, 11 noiembrie, un proiect de Hotarare de Guvern, prin care se decide suspendarea cursurilor din institutiile de invatamant superior pentru zilele de vineri, 14 noiembrie, si luni, 17 noiembrie", spune Ministerul, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) precizeaza ca decizia sa "vine in sprijinul facilitarii exercitarii dreptului la vot pentru studenti si personalul din universitati, care au domiciliul in alt loc decat acela unde isi desfasoara activitatea academica. MEN precizeaza ca institutiile de invatamant superior sunt cele care, in baza autonomiei universitare, hotarasc zilele cand se vor recupera cursurile suspendate".

  • Decizia Ministerului Educatiei vine in contextul unor proteste puternice in principalele orase universitare si dupa ce tinerii au anuntat un protest general in toata tara vineri, 14 noiembrie

Sambata, circa 10.000 de oameni au iesit in strada in Cluj-Napoca, in semn de solidaritate cu alegatorii din diaspora, si au scandat: 'Jos Coruptia', 'Ponta, nu uita, esti mai rau ca Ebola'. Pe pagina de Facebook a evenimentului, organizatorii anunta un protest general in toata tara pentru vineri, 14 noiembrie.

UPDATE:

Citeste si: