O parte a romanilor din Germania care au asteptat ore in sir la coada in fata sectiei de votare pentru a-si putea alege presedintele au transmis o petitie catre Biroul Electoral Central (BEC), in care cer sa fie reluate alegerile in Stuttgart. In cadrul documentului, ei fac demonstratia matematica a faptului ca “cele 5 persoane din comisia de votare au fost insuficiente pentru numarul de circa 5.000 de persoane prezente la sectia de vot”.

Romanii din Stuttgart cer reluarea alegerilorFoto: Hotnews

Aproape 90 de persoane au semnat o petitie catre Biroul Electoral Central (BEC), prin intermediul careia solicita reluarea alegerilor in Stuttgart si majorarea numarului de persoane in comisia electorala pentru turul 2 al alegerilor prezidentiale.

HotNews.ro a scris aseara pe larg despre bataia crunta de joc la adresa alegatorilor din diaspora. Dupa ce cititorii au trimis la redactie fotografii, inregistrari video si marturii de la cozile din Paris, Roma sau Munchen, un cititor ne-a scris urmatorul mesaj:

  • Sectia de votare nr. 74 Stuttgart Schellingstrasse 9, 70174 Stuttgart (Consulat Onorific) Aceasta este singura sectie de votare in Stuttgart, Germania - pentru cei aproape 250.000 romani din Baden-Württemberg. In centrul orasului ... Ora 16:00 - Coada lunga de vreo 2 km. Cateva mii de persoane asteapta la aceasta coada. Timpul de asteptare ... minim 4 ore. De fapt oamenii sunt impiedicati sa voteze pentru ca pe langa cei care asteapta, sunt si cateva mii care renunta. E o desconsiderare la adresa romanilor din Germania”.

Continutul integral al petitiei de la sectia de vot Stuttgart, Germania:

Catre Biroul Electoral Central,

In cadrul alegerilor electorale pentru alegerea Presedintelui Romaniei din data de 2 noiembrie 2014 in Stuttgart, Germania, dorim sa va semnalam faptul ca cele 5 persoane din comisia de votare au fost insuficiente pentru numarul de circa 5000 de persoane prezente la sectia de vot.

Demonstratie matematica:

orar de vot: 7.00-21.00 = 14 ore = 840 minute

1 persoana are nevoie de 1,5 minute sa voteze

840 minute : 1,5 minute = 560 persoane care pot vota la un membru al comisiei de votare

=> 560 persoane x 5 persoane din comisia de votare = 2800 persoane care reusesc fizic sa voteze, ceea ce este mult sub numarul persoanelor prezente

Astfel solicitam reluarea alegerilor in Stuttgart si pentru turul 2 sa fie mai multe persoane (cel putin 20) in comisia electorala."

Citeste si: