Europarlamentarul PMP Cristian Preda cere, luni, dmisia Elenei Udrea din fruntea partidului, pentru a da formatiunii politice sansa de a se integra intr-o majoritate de dreapta, criticand-o dur pe sefa Partidului Miscarea Populara pentru scorul obtinut la alegerile prezidentiale. De asemenea, Preda solicita membrilor si simpatizantilor PMP sa-l voteze in turul II al prezientialelor pe candidatul ACL, Klaus Iohannis.

"<> e un termen bland pentru scorul Elenei Udrea, care anunta la nominalizare ca va intra in turul al doilea, iar aseara - ca a realizat obiectivul de a fi pe locul al treilea. N-a fost nici macar atat: scorul sau e mai mic decat cel realizat de lista pe care am condus-o la europene in mai", a scirs Preda pe Facebook.

"Candidatura celei care visa ca il infrange pe Ponta a izolat PMP si a subrezit autoritatea politica a lui Traian Basescu, silit sa intre intr-un joc cu multi spioni si putina politica. Ii cer, de aceea, Elenei Udrea sa demisioneze urgent de la sefia partidului, pentru a da o sansa integrarii PMP intr-o majoritate de dreapta", a completat vicepresedintele PMP.

In context, europarlamentarul PMP le cere membrilor si simpatizantilor partidului sa il voteze in turul II pe Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale, in conditiile in care, crede Preda, Elena Udrea nu mai are credibilitate in partid.

"Dupa esecul de ieri, credibiliitatea ei in fata partidului este, oricum, nula. Iata de ce, in calitatea mea de vicepresedinte al PMP pentru afaceri europene, le solicit membrilor si simpatizantilor partidului sa voteze in turul al doilea cu Klaus Iohannis. Acesta e mai mult decat un gest rational. Pentru PMP, e o datorie de onoare. Intr-adevar, atunci cand am fost primiti, in septembrie, in PPE, am promis ferm - in fata celor mai inalte autoritati ale PPE si a reprezentantilor tuturor partidelor din familia populara - ca il vom sprijini pe adversarul lui Ponta in turul al doilea. Regasirea credibilitatii incepe atunci cand iti tii cuvantul dat...", mai afirma europarlamentarul.