Un cititor HotNews.ro care a votat la Bruxelles ridica o serie de semne de intrebare in legatura cu procesul de vot din afara tari intr-o scrisoare trimisa redactiei, pe care o reproducem integral: "Va scriu sa va impartasesc experienta de vot la Bruxelles, unde locuiesc de 9 ani de zile. Am asteptat in jur de o ora si ceva dar nu asteptarea a fost o problema ci modul in care a fost organizat. La coada ni s-au impartit declaratiile pe care trebuia sa ne trecem nume, act de identitate, serie, domiciliu (strada si numar), CNP, de doua ori data si semnatura.

Domnul care impartea declaratiile ne-a controlat datele, apoi inainte de intrarea in sectie un al doilea domn controla declaratiile si le compara cu actul de identitate si astfel puteam intra in sala de vot unde 6 persoane scriau de mana datele in niste tabele si ne inmanau stampilele.

Erau 3 stampile in sectia de vot si 5 cabine de vot. Nu era mai mult de o persoana in cabine. Procesul mergea greoi si la ora 16 era marcat ca votasera 900 persoane cu o medie de 300 persoane la fiecare 3 ore. 900! Mi s-a parut halucinant! Cum de acest proces nu este eficientizat? cum de MAE nu publica declaratiile pe site sa venim cu ele completate?

La ce e necesara adresa sau CNP-ul? De ce nu ne putem inregistra anterior pe un site astfel ca in momentul in care ajungem cineva sa compare datele inregistrate cu pasaportul si sa ne fie inmanata stampila? In secolul acesta oamenii scriu de mana in tabele? si de ce numai 6? de ce nu 30?

Cine stabileste aceste detalii? Inchei intr-o nota pozitiva: toti prietenii mei care au dorit sa voteze au reusit. Dar am auzit la coada oameni care au renuntat pt ca erau veniti cu copii sau oameni care au renuntat sa se prezinte datorita zvonurilor cu timpul de asteptare."