Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Augustin Zegrean, a declarat, vineri, referitor la blocarea unei candidaturi la alegerile prezidentiale, ca in principiu acest lucru este posibil pentru ca de aceea se depun contestatii la CCR.

Foto:

"Nu stiu daca la ora aceasta se mai poate, dar in principiu lucru acesta este posibil pentru ca de aceea vin la noi, nu?", a afirmat seful CCR, citat de Agerpres.

Intrebat daca tine de CCR sa stabileasca exact daca exista un candidat cu probleme care sa nu mai poata candida, Zegrean a precizat: "Altfel de ce s-ar mai face contestatiile la noi?".

El a explicat ca, potrivit legii, CCR trebuie sa asigure buna desfasurare a alegerilor pe intreg teritoriul tarii.

"Noi avem competente multe, majore, in problema alegerilor prezidentiale. Nu vine omul la noi cu contestatii doar ca sa se afle in treaba. (...) Avem competente nelimitate aproape in domeniul acesta", a explicat presedintele Curtii.

Despre sesizarea depusa de Gheorghe Funar pe tema "ofiterului sub acoperire", Augustin Zegrean a aratat ca nu poate spune ce va decide CCR, dar ca o va dezbate vineri, la ora 14,00 deoarece legea ii obliga in 48 de ore sa o solutioneze.

"Nu ma intereseaza domeniul asta cu securitatea nationala in masura in care nu tine de mine. Ce tine de mine ma intereseaza. Ce spun unii si altii despre altii si despre unii chiar nu ma intereseaza. Nu pot nici sa ajut, nici sa stric", a mentionat Zegrean.

El a refuzat sa spuna ce se intampla daca se admite sesizarea.

"Pe ce se va intampla vom vorbi daca va fi nevoie sa se intample", a afirmat presedintele CCR.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) discuta vineri sesizarea depusa de Gheorghe Funar, candidat independent la alegerile prezidentiale, in cazul 'ofiterului acoperit'.