Administratia Prezidentiala a dat publicitatii, joi, rezultatul testarii medicale anuale efectuate de presedintele Traian Basescu in luna iulie a acestui an, la Spitalul Militar din Bucuresti. Concluzia comisiei medicale interdisciplinare care a intocmit raportul medical este ca presedintele Traian Basescu este apt din punct de vedere medical pentru indeplinirea atributiilor functiei.

  • Consultati raportul medical in documentul atasat.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a efectuat joi, 10 iulie a.c., la Spitalul Militar din Bucuresti, testarea medicala anuala. Va prezentam, in continuare, rezultatul testarii medicale anuale", se arata in comunicatul Presedintiei.

Potrivit raportului medical, "Comisia medicala multidisciplinara concluzioneaza ca domnul Presedinte Traian Basescu este apt din punct de vedere medical pentru indeplinirea atributiilor functiei."

Romania TV a anuntat miercuri seara, dupa ora 21.00, timp de peste jumatate de ora, ca va arata imagini exclusive tinute ascunse pana acum cu Traian Basescu. La ora 22.00, postul tv a prezentat cateva imagini cu presedintele, din diverse aparitii publice, jurnalistii RTV sustinad ca pe imagini se poate vedea cum sefului statului ii tremura mana, acest lucru fiind un semn al bolii Parkinson.

Mai mult, RTV a sustinut ca surse medicale au declarat ca Traian Basescu ar fi suferit doua atacuri cerebrale si ca ar fi mers la Viena pentru un control medical.

Postul patronat de Sebastian Ghita nu a cerut pozitia Presedintiei si a speculat fara a avea la baza un document medical.