Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat, luni, ca exista posibilitatea ca in aceasta saptamana sa fie luata o solutie in ceea ce priveste plangerea adresata de Dan Voiculescu, precizand ca aceasta a fost repartizata unui procuror din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, relateaza Mediafax.

"Am primit-o (plangerea - n.r.), a fost repartizata pentru analiza si speram ca saptamana aceasta sa poata fi luata solutia care se impune vizavi de natura acestei cereri", a declarat procurorul sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Tiberiu Nitu.

Procurorul general a precizat ca sunt trei capete de cerere si procurorul de caz urmeaza sa dea o solutie in cazul fiecareia dintre acestea.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, declara, in 29 aprilie, ca a adresat o sesizare procurorului general pentru a face o ancheta, pentru a se vedea cine a dispus aducerea la DNA a judecatorului Stan Mustata, daca este vorba despre un santaj sau daca exista un grup infractional organizat.

Liderul PC a spus ca se va adresa si Parlamentului in acelasi caz, daca se va considera ca ancheta solicitata Parchetului nu este necesara.

De asemenea, Voiculescu a mai spus ca nu il cunoaste pe judecatorul Stan Mustata si nici nu are prieteni care il cunosc pe acesta.

Voiculescu a adaugat ca, din punctul lui de vedere, este necesara o ancheta la DNA, pentru ca nimeni nu este mai presus de lege.

Dan Voiculescu a facut declaratiile dupa ce procurorii DNA l-au ridicat si l-au dus la audieri pe judecatorul Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, care era in completul ce judeca dosarul in care Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi si alte 11 persoane sunt acuzati de fapte de coruptie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetari Alimentare.

In aceeasi zi, judecatorul Stan Mustata a fost retinut, fiind acuzat de fapte de coruptie in schimbul unor solutii favorabile in dosare. In 30 aprilie, judecatorul Stan Mustata si grefiera Mariana Curea au fost arestati preventiv, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

Presedintele Traian Basescu declara, in 1 mai, ca reactia lui Dan Voiculescu la cazul judecatorului Mustata a fost aceea a "unui om vinovat" si ca aceasta reactie "aproape il pune in situatia de suspect".

Presedintele Basescu arata atunci, intr-o emisiune la B1 TV, ca cererile lui Dan Voiculescu nu au baza legala.

"Voiculescu a vrut doar sa impresioneze. Va rog sa ma credeti, nu am sa inteleg niciodata de ce a iesit Voiculescu in conferinta de presa, cand era vorba de judecatorul Mustata. Nu avea nicio legatura Voiculescu cu Mustata, decat ca omul acela era in completul de judecata. Dar de ce o fi iesit, ca nu il acuzase nimeni? Sau avea vreun muscoi, din ala mare, pe cap?", a comentat Traian Basescu.

Presedintele a mai spus ca ceea ce a cerut Dan Voiculescu sunt aberatii, pentru ca "nu poti aduce in fata Parlamentului nici DNA, nici vreun procuror sau vreun judecator, pentru ca este interzis de Constitutie".

Traian Basescu a spus despre reactia lui Voiculescu ca a fost "reactia unui om vinovat, care se astepta ca, dupa Mustata, vine cineva sa il ia si pe dansul".

"Vad ca nu a venit nimeni, si nu am vazut in comunicatele DNA ceva legat de domnul Voiculescu. Dar reactia lui aproape ca il pune in situatia de suspect, dupa mine, daca imi permiteti o apreciere din asta", a comentat Traian Basescu.

El a tinut sa precizeze ca procurorul general Tiberiu Nitu nu putea sa reactioneze la cererea lui Voiculescu. "Ce putea sa faca domnul Nitu? Aici era treaba CSM sa reactioneze, si din cate stiu a si reactionat", a declarat Basescu, precizand ca CSM este institutia care trebuie sa apere reputatia magistratilor.

"Nu as putea spune pana acum ca domnul Nitu a dat vreun semn ca ar fi servil", a mai spus Traian Basescu.