Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis sambata o atentionare cod galben de instabilitate atmosferica si ploi insemnate cantitativ, care vizeaza 22 de judete din nordul, centrul si sud vestul tarii, fiind valabila de sambata, 3 mai, ora 22.00, pana luni, 5 mai, la ora 09.00.

Cod galben de ploi si vijelii, 3-5 mai 2014Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat, vor fi averse ce vor avea caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat caderi de grindina, indeosebi in sud-vestul tarii si in zonele de deal si de munte.

Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 50 l/mp, in noaptea de sambata spre duminica in Banat, Oltenia si nord-vestul Munteniei, iar in cursul zilei de duminica si in noaptea de duminica spre luni si in sud-vestul Transilvaniei, nordul Munteniei, precum si in zona Muntilor Apuseni si local a Carpatilor Orientali.

ANM precizeaza ca manifestari de instabilitate atmosferica se vor semnala si in celelalte regiuni, dar pe intervale mai scurte de timp si la cote mai reduse.