Coruptia este o amenintare la adresa securitatii nationale, pentru ca vulnerabilizeaza statul, aduce prejudicii economiei, creeaza dezechilibre in societate si frustrari, a declarat joi directorul SRI, George Maior, precizand ca sistemele "profund corupte" au dus la revolte ale populatiilor, transmite Mediafax.

"Dincolo de faptul ca Serviciul Roman de Informatii este o institutie pivot a securitatii nationale, noi avem o cooperare deosebita cu Directia Nationala Anticoruptie, pentru ca, si la nivel de lege dar si in felul in care percepem noi securitatea nationala, coruptia este o amenintare la adresa securitatii nationale. Sa ne intelegem foarte clar asupra acestui aspect. Este o amenintare pentru ca vulnerabilizeaza statul, aduce prejudicii economiei, creeaza dezechilibre in societate si frustrari, si prin aceasta securitatea nationala a statului este amenintata", a spus George Maior, la prezentarea raportului de activitate al Directiei Nationale Anticoruptie pe 2013.

Seful SRI a adaugat ca Romania este o tara stabila din punct de vedere al esentei statului si datorita activitatii DNA.

"Este o latura, o lumina noua pe care vreau sa o aduc aici in discutie, pe linia anticoruptiei, si altor institutii, bineinteles", a mai spus George Maior.