Paisprezece trenuri de calatori vor circula suplimentar din 25 decembrie pana in 5 ianuarie, pe rute care fac legatura intre Bucuresti si mai multe orase, printre care Craiova, Brasov, Botosani, Iasi, Timisoara, Suceava si Vatra Dornei, a anuntat, joi, CFR Calatori, potrivit Mediafax.

"In perioada 25 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, pentru adaptarea capacitatii de transport la solicitarile traficului de calatori prilejuit de sarbatorile de iarna, vor circula suplimentar 14 trenuri", arata CFR Calatori.

Reprezentantii CFR Calatori au precizat ca vor fi suplimentate, cu aproximativ 50 de vagoane clasa, vagoane de dormit si cusete, trenurile care circula pe cele mai folosite rute, din Bucuresti spre Craiova, Brasov, Bicaz, Botosani, Iasi, Timisoara, Baia Mare, Arad, Suceava si Vatra Dornei.

De asemenea, trenurile care fac legatura intre statiunile de pe Valea Prahovei si principalele orase ale tarii vor fi suplimentate cu vagoane.

CFR Calatori a precizat ca in zilele cu trafic redus de calatori, din perioada 25 decembrie - 4 ianuarie, vor fi anulate unele trenuri InterRegio si Regio, acestea urmand sa fie comunicate in statiile de plecari/sosiri.

Pasagerii au reduceri de 10 la suta pentru calatoriile dus-intors, 25 la suta in baza cardului TrenPlus si intre 10 si 25 la suta cu Minigrup de 2-5 persoane, aceasta oferta fiind valabila in toate zilele saptamanii, mai putin vineri, duminica si in ziua plecarii trenului. Biletele pot fi procurate de pe www.cfrcalatori.ro, de la automatele XsellKiosk din gari, de la automatele ZebraPay, prin rezervare telefonica, de la casele de bilete din gari si agentiile de voiaj CFR sau de la agentiile de turism, a precizat sursa citata.

Agentiile de voiaj CFR vor avea program obisnuit de lucru in 23 si 30 decembrie si program intre orele 08.00 si 15.30 in zilele de 24, 27, 31 decembrie si 3 ianuarie. In 25, 26 decembrie si 1, 2 ianuarie, agentiile de voiaj CFR vor fi inchise.

Calatorii pot obtine informatii despre circulatia trenurilor de pe pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, precum si la numerele de telefon 021/9521 (in trafic intern) si 021/3145528 (trafic international Gara de Nord Bucuresti).