Concluzia controlului desfasurat in spitale si anuntat in prealabil de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, este ca spitalele si farmaciile cu circuit deschis "sunt pregatite pentru a asigura asistenta medicala populatiei in perioada 24.12.2013 – 05.01.2014". Desigur, exista si cateva spitale care prezinta disfunctionalitati, dar s-au luat masuri ferme pentru remedierea acestor deficiente, se explica in comunicatul Ministerului Sanatatii.

Eugen NicolaescuFoto: Agerpres

Deficientele se refera la spitalele de urgenta din Buzau, Constanta, la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala si la Spitalul Clinic „N.Malaxa” din Bucuresti.

"In judetele Bihor, Constanta, Ialomita, Ilfov, Timis, Valcea si Vaslui s-a constatat lipsa anumitor medicamente sau stocuri insuficiente ca urmare a neonorarii de catre furnizori a comenzilor", se mai precizeaza in comunicatul Ministerului Sanatatii. Autoritatile mentioneaza ca este vorba de medicamente oncologice pentru care nu exista tratamente programate in perioada sarbatorilor.

Dar la spitalele judetene din Oradea, Slobozia, Turnu-Severin si la Institutul de Oncologie din Iasi au aparut disfunctionalitati in aprovizionarea "cu unele medicamente". Furnizorii au fost contactati pentru rezolvarea acestora.

In judetul Prahova nu exista nicio farmacie cu circuit deschis care sa asigure livrarea cu medicamente catre populatie. Si aceasta problema va fi rezolvata, afirma ministrul Eugen Nicolaescu.​