Un judecator din Ineu a fost arestat preventiv dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea 300 de euro si un telefon mobil, anunta Departamentul National Anticoruptie, intr-un comunicat.

Judecatorul Aurel Stefan Tripa este acuzat de procurorii DNA - Serviciul teritorial Timisoara de trafic de influenta.

Care sunt acuzatiile procurorilor:

  • In 3 decembrie, Aurel Stefan Tripa, in calitate de judecator la Judecatoria Ineu, a cerut unei persoane suma de 600 de euro, din care a primit un avans de 500 lei si 200 de euro, lasand sa se inteleaga ca ar putea interveni asupra unui judecator de la Tribunalul Arad, astfel incat sa fie admis un recurs care ar fi dat castig de cauza cumparatorului de influenta, intr-un proces privind o suprafata de teren cu privire la care acesta din urma era direct interesat.
  • In 5 decembrie, acesta a primit diferenta de 300 de euro si un telefon mobil performant de la aceeasi persoana, iar procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Avand in vedere calitatea de magistrat a inculpatului, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat joi masura retinerii si a arestarii preventive a acesteia.

La instrumentarea acestei cauzei procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.