Referitor la articolul publicat de Centru de Investigatii Media intitulat “Sotia sefului ANAF, asociata cu un off-shore intr-o firma ce opereaza “International” Bucuresti, un hotel din lantul controlat de Dan Radu Rusanu. Firma nu apare in declaratia de avere a sefului ANAF” doresc sa aduc o serie de clarificari pentru o cat mai corecta informare a opiniei publice, se arata intr-un comunicat difuzat marti dimineata de ANAF si semnat de seful acestei institutii, Gelu Diaconu.

1. Societatea la care se face referire ESTE MENTIONATA in declaratiile mele de avere, incepand cu 2007, an in care sotia mea a intrat in aceasta firma. Veniturile sotiei obtinute in urma activitatii in aceasta societate sunt mentionate la articolul VII din declaratia de avere.

2. Este adevarat ca dintr-o regretabila eroare materiala nu au fost mentionate partile sociale detinute. Toate veniturile sotiei mele obtinute din aceasta societate (impreuna cu mentionarea societatii in cauza) au fost trecute in declaratiile mele de avere incepand cu 2007, fapt ce evidentiaza lipsa oricarei intentii de a prezenta deformat realitatea, in conditiile in care restul datelor privind actionariatul sunt publice si usor de obtinut de oricine este interesat de la Registrul Comertului. Eroarea materiala a fost indreptata prin depunerea declaratiei rectificativa.

3. Legatura sotiei mele cu off-shore-ul la care se face referire a rezultat in urma unei actiuni complet independente de sotia mea, respectiv in urma vanzarii de catre asociati a partilor sociale catre acel off-shore.

4. Firma SC Comity Prodexim SRL nu desfasoara nicio activitate duty-free, incepand cu anul 2007, an in care sotia mea a intrat in aceasta companie.

5. Firma SC Comity Prodexim SRL NU A AVUT si NU ARE contracte cu statul si cu atat mai putin cu ANAF-ul.

6. Hotelul la care se face referire face parte din lantul INTERNATIONAL in baza unui contract comercial de cesiune a marcii.

7. Nu am fost si nu sunt in nicio relatie de rudenie cu familia Rusanu iar informatiile vehiculate in mod repetat in mass-media conform carora exista o relatie de nasi-fini cu familia Rusanu sunt complet false.

Reamintim ca HotNews a publicat o ancheta realizata de Centrul de Investigatii Media , potrivit careia Hotelul "International" din Bucuresti, parte din lantul cu acelasi nume controlat de companiile familiei lui Dan Radu Rusanu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, este operat de o firma detinuta de sotia sefului ANAF, Gelu-Stefan Diaconu, si de un off-shore cipriot cu legaturi de afaceri clare cu familia Rusanu.