Cateva zeci de localnici din satul galatean Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, au blocat joi, pentru o ora, Drumul Judetean 255, care asigura legatura dintre sat si Drumul National 25.

Protestatarii le cer autoritatilor sa le explice cauzele multiplelor seisme care s-au produs in ultimele 11 zile in zona localitatii.

La interventia politistilor din comuna drumul a fost deblocat, protestul continuand pe marginea acestuia.

Mai multe cutremure de mica intensitate au avut loc in noaptea de miercuri spre joi in zona Galati, informeaza Institutul National pentru Fizica Pamantului, potrivit Mediafax. Primele doua seisme, cu magnitudinea de 2,9, respectiv 3 grade, au avut loc miercuri seara, la un interval de cinci minute unul de celalalt. Urmatoarele doua cutremure s-au produs la ora 04:37 si la ora 04:43 si au avut magnitudini de 3,6, respectiv 2,7 grade. Cel de-al cincilea cutremur a avut o magnitudine de 3 grade si s-a produs la ora 05:52.

Agerpres precizeaza un nou cutremur, cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter, s-a produs joi dimineata in zona Galati, la ora 7:37, conform informatiilor furnizate de Institutul National pentru Fizica Pamantului.

In luna septembrie au avut loc numeroase cutremure in zona Galati, autoritatile anuntand ca monitorizeaza evenimentele.