Un preot din Gorj i-a cerut, luni, premierului Victor Ponta sa il ajute sa devina director la Hidroelectrica, pe motiv ca urmeaza sa se pensioneze, iar salariul pe care il are in prezent este prea mic pentru a avea o pensie decenta, Ponta chemandu-l pe prefect si spunandu-i sa preia acest caz, relateaza Mediafax.

Preotul Grigore Cojocaru din comuna Runcu l-a abordat pe Ponta imediat dupa discursul acestuia de la Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu, prilejuit de deschiderea noului an scolar.

Preotul i-a cerut premierului sa il ajute sa obtina un post de director la Hidroserv, pe motiv ca urmeaza sa se pensioneze, iar salariul pe care il are in prezent este prea mic.

"Va rog ajutati-ma cu un post de director la Hidroserv, ca mai am trei ani pana la pensie. Sa am si eu o pensie, ca am un salariu mic. La cine sa merg?", l-a intrebat preotul pe premier, Ponta chemandu-l pe prefectul judetului Gorj, Ion Claudiu Teodorescu, pentru a prelua acest caz.

Ponta l-a asigurat pe preot ca prefectul va incerca sa il ajute in rezolvarea problemei sale, dupa care si-a continuat programul.

Premierul Victor Ponta a spus ca Remus Borza, presedintele Consiliului de Supraveghere al companiei, "va pleca".

Initial, Ponta a crezut ca preotul are o problema cu Remus Borza, presedinte al Consiliului de Supraveghere de la Hidroelectrica, spunandu-i acestuia: "O sa plece domnul Borza".

Premierul nu a facut alte precizari legate de Remus Borza si Hidroelectrica.

Preotul Grigore Cojocaru nu a dorit, ulterior, sa faca niciun comentariu privind solicitarea adresata premierului Victor Ponta.

Societatea Hidroserv se afla in subordinea Hidroelectrica, asigurand lucrarile de mentenanta in cadrul companiei.

Producatorul de electricitate Hidroelectrica, controlat de stat prin Ministerul Economiei, are un nou Directorat, care va fi condus in continuare de Mihai Stanculescu, iar Consiliul de Supraveghere a fost reconfirmat si completat. Astfel, Remus Borza a fost reconfirmat in functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere.

Borza detine firma Euro Insol, adminstratorul judiciar al Hidroelectrica in perioada insolventei, respectiv iunie 2012-iunie 2013.

Remus Borza este urmarit penal pentru conflict de interese, fiind acuzat ca, in perioada in care firma de insolventa detinuta de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a facut plati catre societatea lui de avocatura, in baza unor contracte de asistenta juridica.

Borza spunea ca inceperea urmaririi penale impotriva sa pentru conflict de interese este o grava eroare judiciara, pentru ca activitatea sa de practician in insolventa sau avocat nu poate fi asimilata unei functii publice.