Fosta membra a rezistentei anticomuniste Marina Chirca a murit sambata, la varsta de 98 de ani, anunta Digi24.ro. Aceasta a ajutat, timp de noua ani, grupul de rezistenta de la Nucsoara, din care a facut parte si Elisabeta Rizea, potrivit sursei citate.

Marina Chirca Foto: www.eroinenucsoara.ro

In biografia postata pe site-ul eroinenucsoara.ro, preluat de Digi24.ro, Marina Chirca s-a nascut in 1915 in satul Slatina, comuna Nucsoara, judetul Arges.

In 1949, 16 oameni, din care 4 femei, au decis sa organizeze un grup de rezistenta anticomunista in munti. Acesta s-a dovedit a fi, ulterior, unul dintre cele mai longevive grupuri de partizani anticomunisti din Europa Rasariteana si fost condus de Toma Arnautoiu, fost ofiter in garda Regelui Mihai.

A fost persoana care a dus partizanilor mesaje si arme, cunoscand toate evenimentele din viata grupului.

In decembrie 1963 a fost arestata si condamnata la 15 ani de munca silnica si confiscarea totala a averii, de catre Tribunalul Militar al Regiunii Militare Bucuresti, potrivit eroinenucsoara.ro.

"Si-a revazut sotul, arestat in 1949, si pe cei doi fii, Ion si Gheorghe, si ei arestati in 1958, abia in 1964, cand au fost cu totii eliberati din detentie", se arata pe site-ul dedicat memoriei femeilor care au luptat in rezistenta anticomunista.