Fostul general Ion Pacepa sustine, intr-un comentariu pe WND.com, ca europarlamentarul Corina Cretu ar face parte dintr-o noua generatie de "agenti secreti sexy", legatura dintre politianul PSD si generalul Colin Powell fiind modelata "dupa vechile tipare KGB". Corina Cretu a raspuns pe pagina sa de Facebook, catalogand afirmatiile lui Pacepa drept "fantasmagorii tabloido-conspirationiste", si precizand ca intentioneaza sa actionze in justitie.

Intr-un editorial intitulat "Partea intunecata a prietenei blonde din Romania a lui Colin Powell", publicat in sectiunea de "Comentarii" a WND.com, Ion Mihai Pacepa sustine ca generalul Colin Powell ar fi putut fi victima unei capcane a serviciilor secrete post-comuniste, amintind de "abordarile rudimentare de recrutare din perioada comunista cand "barbati care vizitau Moscova sau una dintre celelalte capitale ale blocului sovietic cadeau in mod obisnuit intr-o variatie pe tema scenariului capcanei sexuale".

Fostul general considera ca "vechile obiceiuri mor greu", iar noua generatie de "agenti secreti sexy" se invarte in jurul lunii, prezentand-se la conferinte internationale unde isi arata CV-urile politice impresionante si "hainele foarte sexy".

"Atractiva blonda Corina Cretu, acum membru a Parlamentului European si vice-presedinte a aliantei Progresive a Socialismului si Democratiei, este cea care l-a fermecat in cazul de fata (pe Colin Powell - n.red.)", sustine Pacepa.

Fostul general sustine ca tatal Corinei Cretu a fost "un comunist care a studiat la Moscova", unde a studiat si fostul presedinte Ion Iliescu, care, de altfel, ar fi adus-o pe Corina Cretu la Cotroceni.

Potrivit lui Pacepa, in operatiunile comune impotriva Statelor Unite, generalul Colin Powell trebuie sa fi fost una dintre cele mai atractive tinte, faptul ca este afro-american reprezentand automat, in viziunea FSB-ului (serviciile secrete post-comuniste rusesti, fostul KGB), o vulnerabilitate. "Posibilitatea ca acesta sa devina poate chiar primul presedinte al SUA trebuie sa fi facut Moscova sa saliveze anticipat".

Plecand de la aceasta ipoteza, fostul general de Securitate se intreaba daca nu cumva legatura dintre Corina Cretu si Colin Powell ar fi "scheletul din dulap care l-a facut pe generalul Powell sa refuze cu incapatanare sa candideze la prezidentiale".

"Avem in fata doar un cyber-flirt jenant intre un oficial american de top si o frumoasa socialista dintr-o tara straina? Sau am aflat despre o operatiune de recrutare si compromitere a generalului colin Powell, ceea ce ar reprezenta una dintre cele mai indraznete actiuni din istoria recenta de a submina securitatea SUA", se intreaba Ion Pacepa.

Corina Cretu a raspuns pe pagina sa de Facebook acuzatiilor facute de Pacepa catalogandu-le drept "fantasmagorii tabloido-conspirationiste", provocate de arsita verii.

"Vad ca arsita verii genereaza tulburari grave si ii predispune pe unii la fantasmagorii tabloido-conspirationiste, care n-ar inspira nici macar scenarii (neverosimile) de filme proaste. Voi apela la justitie pentru a stopa aceste minciuni, chiar daca nu as vrea sa ii dau autorului acestor ineptii nici un fel de atentie", a scris Corina Cretu pe Facebook.

Amintim ca, la inceputul lunii august, fostul secretar de Stat american Colin Powell a fost nevoit sa ofere clarificari despre relatia sa cu Corina Cretu, dupa ce un hacker a postat un link spre o corespondenta prin e-mail intre cei doi pe pagina sa de Facebook, insistand ca nu i-a fost necredincios sotiei sale, Alma, scrie presa internationala. Potrivit mai multor publicatii, intre care The Daily Mail, Huffington Post, New York Daily News si postului american de televiziune Fox News, fostul general a raspuns joi unor intrebari din partea site-ului The Smoking Gun.com, afirmand ca nu si-a inselat sotia - cu care este casatorit de aproximativ 50 de ani - cu Cretu, in prezent europarlamentar PSD, dupa ce e-mailuri "de natura foarte personala" au fost facute publice, scrie Mediafax.