Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, a avut in 27 februarie 2013 o intrevedere la Roma cu noul secretar de stat al SUA, John Kerry, cu ocazia reuniunii ministeriale informale a sefilor diplomatiilor din statele membre NATO si UE, transmite MAE. "Secretarul american de stat a reconfirmat sprijinul pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele doua state", arata un comunicat al Ministerului de Externe.

John Kerry impreuna cu ministrii de externe din UE si NATOFoto: US State Department

Acesta a fost primul contact intre Corlatean si Kerry dupa preluarea functiei de secretar de stat de catre John Kerry, la 1 februarie 2013. "Titus Corlatean a reafirmat locul privilegiat pe care relatia cu Statele Unite il ocupa in politica externa a Romaniei", potrivit comunicatului citat. John Kerry si-a exprimat disponibilitatea pentru intalniri la nivel inalt in 2013.

Cei doi ministri de externe au discutat despre stadiul lucrarilor la scutul antiracheta de la Deveselu, "care se desfasoara conform calendarului convenit", astfel incat facilitatea de aparare antiracheta sa devina operationala la orizontul anului 2015.