Premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Educatiei, Remus Pricopie, sa spuna public de la cine a mostenit peste o mie de dosare nefinalizate pe fonduri europene, transmite Mediafax. "O sa va rog, domnul Pricopie, mai des sa amintiti de unde ati mostenit o mie si ceva de dosare nelucrate, de la un fost ministru care se plimba pe la televizor sa ne spuna ce destept e", a declarat premierul in cadrul sedintei de guvern.

"Daca dumneavoastra nu spuneti ca ati mostenit mii de dosare nelucrate, si unele dintre ele chiar mai grav decat nelucrate, si daca nu aratati cu degetul cine v-a lasat acele dosare din 2010-2011, o sa ramaneti dumneavoastra vinovat ca la Organismul Intermediar de la Educatie aveti foarte multe dosare", a continuat Victor Ponta catre ministrul Educatiei, citat de Mediafax.

Premierul le-a cerut ministrilor sa faca sesizari penale in astfel de cazuri. "Va rog sa spuneti lucrurile astea si va rog sa faceti sesizari penale, si la la Educatie, si la Transport, pentru cei care se fac vinovati ca noi o sa pierdem, si pierdem, milioane de euro, iar cei din cauza carora pierdem milioane de euro stau pe la televizor. Eu nu m-am saturat de nimeni la televizor, dar m-am saturat sa vad ca cei care ne-au pierdut milioanele de euro ne dau lectii acuma", a declarat Victor Ponta.