Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a batut palma cu procurorul Florin Magyar, pe care il vrea procuror general al Romaniei, sustine Romania Libera citand "surse bine informate".Site-ul stiri de Cluj confirma informatia publicata de Romania Libera, adaugand ca acest lucru a fost discutat de cei doi pe data de 8 februarie, cu ocazia participarii Monei Pivniceru la Cluj, la bilantul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj. Mai multe surse din sistem au confirmat pentru HotNews.ro ca procurorul clujean se lauda in cercurile profesionale ca va fi viitorul procuror general.

Florin MagyarFoto: stiridecluj.ro

Potrivit surselor HotNews.ro, procurorul Magyar este unul din magistratii preferati ai Monei Pivniceru. Acesta, la randul sau, ii sustine punctele de vedere in Adunarile Generale ale magistratior. De altfel, potrivit site-ului stiridecluj.ro, Mona Pivniceru, prezenta la Cluj pe data de 8 februarie cu ocazia sedintei de bilant, "a laudat activitatea acestora, dar si numarul mare de rechizitorii intocmite in dosarele instrumentate de cei 14 procurori de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj."

Site-ul sustine insa ca ministrul nu ar avea motive sa laude activitatea Parchetului General de pe langa Curtea de Apel Cluj daca ar fi analizat mai atent aceste cifre: "Din imensa cifra de 192 de rechizitorii, o cifra importanta, 152, se refera la infractiuni la regimul circulatiei publice. Adica la soferii care au fost prinsi in timp ce conduceau sub influenta bauturilor alcoolice. Alt capitol din bilant se refera la loviri si vatamari corporale - 4, vatamari corporale din culpa, adica soferi care au comis accidente de circulatie care s-au soldat cu raniti - 7 sau ucidere din culpa - 6 rechizitorii. Un simplu calcul arata ca 169 din cele 196 de rechizitorii au fost intocmite in cauze penale, care sunt de o complexitate scazuta. Aceste dosare sunt instrumentate in general de procurori stagiari sau debutanti deoarece nu necesita o experienta foarte mare. Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj nu a trimis pe nimeni in judecata pentru fapte de coruptie sau asimilate coruptiei.", scrie site-ul stiridecluj.ro

Florin Magyar este, din iulie 2008, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj. Magyar a fost, pana la inceputul anului 2008, seful Serviciului teritorial al Directiei Nationale Anticoruptie Cluj. Adevarul scrie ca, in 2010, procurorul a dat in judecata Ministerul Public, DNA si Ministerul Finantelor pentru a-si recupera sporul de confidentialitate pe perioada cat a lucrat la Departamentul National Anticoruptie. Procurorul, care anterior a lucrat pentru DNA si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Cluj, solicita in instanta obligarea celor trei parti la plata sumelor de bani corespunzatoare sporului de confidentialitate pentru perioada 1 decembrie 2006-15 februarie 2008, interval in care procurorul era incadrat in structurile DNA Cluj.

Romania Libera scrie caMagyar a inceput Facultatea de Drept la fara frecventa si a fost repetent la drept penal, la profesorul Matei Basarab. Poatrivit RL, Magyar nu a raspuns la telefon. Potrivit unui portret realizat in 2008 de presa locala, Magyar este unul dintre cei mai controversati procurori din Cluj. "Pe de-o parte, este recunoscut ca un foarte bun meserias, iar din acest punct de vedere foarte putini au ce-i reprosa. Pe de alta parte, lui Magyar i se poate reprosa relatia foarte apropiata cu ex-comisarul sef Ioan Otel, fost sef de serviciu in Politia Cluj si unul dintre inculpatii din dosarul "Gazeta". Cu putin timp inainte de izbucnirea scandalului "Gazeta", procurorul Magyar l-ar fi asigurat pe Ioan Otel ca ar avea sustinerea lui impotriva procurorilor DIICOT si a politistilor de la structura anticrima care au instrumentat aceasta cauza. De altfel, in cazul "Gazeta" exista o interceptare telefonica, atasata la dosar, care probeaza acest fapt. Pe de alta parte, cat timp a fost procuror in cadrul DIICOT Cluj, Florin Magyar a deschis un dosar penal impotriva mai multor politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Cluj, pe care i-a acuzat ca ar avea legaturi foarte apropiate cu un clujean cercetat pentru furt. Concret, procurorul i-a acuzat pe politisti ca ar fi cumparat haine si parfumuri de la acest tanar, produse pe care acesta le-ar fi furat din Italia. Si dupa ce s-a transferat la DNA Cluj, procorul Florin Magyar "a luat" cu el si dosarul politistilor de la BCCO, situatie rar intalnita in istoria recenta a DIICOT si DNA. Florin Danut Magyar este cumnatul deputatului PD-L Cluj, Daniel Buda, fiind casatorit cu sora acestuia", scria in 2008 ziarul Clujeanul. Despre prietenia dintre Magyar si unul din inculpatii in dosarul Gazeta a scris si Evenimentul Zilei in ianuarie 2007.