Regele Mihai si institutia monarhiei s-au aflat in ultima perioada in centrul atentiei publice, intr-o succesiune de evenimente si declaratii care readuc in discutie inclusiv forma de guvernamant a Romaniei. Ceremonia de dezvelire a propriei statui, decorarea unor personalitati precum Isarescu sau Ionel Haiduc laolalta cu Cornel Nistorescu sunt doar cele mai recente evenimente. In ultimele luni, imaginea Casei Regale a intrat tot mai des in casele romanilor printr-un serial difuzat de TVR, prin pregatirea manualului de Istoria Monarhiei ori prin prezentarea Principelui Nicolae, posibil mostenitor al tronului. Toate acestea s-au petrecut in paralel cu declaratii pro-monarhiste ale liberalilor de frunte Crin Antonescu ori Calin Popescu Tariceanu.

Sorin Oprescu si Regele MihaiFoto: Agerpres
  • Vezi mai jos succesiunea rapida a evenimentelelor care au transformat Casa Regala intr-un subiect major pe agenda publica

Regele Mihai i-a decorat pe guvernatorul BNR Mugur Isarescu, presedintele Academiei Romane Ionel Haiduc si pe soprana Angela Gheorghiu intr-o ceremonie care face parte din Programul aniversarii zilei sale de nastere. Tot astazi, 25 octombrie, cand Regele Mihai a implinit 91 de ani, acesta a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti si a inaugurat impreuna cu primarul Sorin Oprescu "Piateta Regelui", pentru ca in cursul serii, cu ocazia zilei sale de nastere, la Ateneul Roman sa se desfasoare un Concert de gala.

In urma cu o zi, Regele Mihai a primit din partea ministrului Apararii "Emblema de Onoare", cea mai inalta distinctie a Armatei Romane, si i-a decorat la randul sau pe Cornel Nistorescu, Cristian Mungiu, Ana Blandiana.

27 Septembrie 2012: Principele Nicolae - al treilea in ordinea succesiunii la tron - se muta definitiv in Romania

Principele Nicolae

Principele Nicolae

Foto: Agerpres

In urma cu o luna, pe 27 septembrie, Principele Nicolae a venit in Romania pentru a se stabilit definitiv aici, iar Regele Mihai i-a delegat o parte dintre atributiile sale.

Principele Nicolae al Romaniei este nepotul Regelui Mihai si ocupa locul al treilea in ordinea succesiunii la tron, dupa matusa sa - Principesa Margareta, si dupa mama sa - Principesa Elena. S-a nascut pe 1 aprilie 1985 in Elvetia, iar familia s-a mutat la putin timp dupa nasterea sa in Anglia, unde Principele Nicolae a studiat la Royal Holloway University of London.

Prima sa vizita in Romania a fost in 1992, alaturi de familia regala. Pe 23 aprilie 1992, Regele Mihai l-a prezentat romanilor de la balconul hotelului Continental pe Principele Nicolae.

In 2005, Regele Mihai a decis: "Acord nepotului meu Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de 'Principe al Romaniei' si calificativul de 'Alteta Regala'. (...) Iau aceasta hotarare pentru a acorda celei de-a sasea generatie a Familiei Regale a Romaniei o sansa in plus sa-si serveasca tara, daca vor dovedi ca merita aceasta onoare". Hotarare a intrat in vigoare atunci cand Nicolae a implinit varsta de 25 de ani, in urma cu doi ani. Astfel, in 2010 Nicolae de Roumanie Medforth Mills a primit titlul de "Principe al Romaniei" in cadrul unei ceremonii in care Regele Mihai a numit pentru prima oara un succesor descendent barbat la tron.

In 2011, istoricul Neagu Djuvara raspunde unei intrebari a jurnalistului George Radulescu: "Singura solutie (pentru resuscitarea monarhiei romanesti - n.red.) ar fi ca tanarul Nicolae sa fie naturalizat roman, sa invete carte romaneasca, sa fie pregatit pentru o posibila inscaunare". In cadrul unui interviu acordat in 2008 ziarului Cotidianul, Principele Nicolae declara ca invata limba romana si, intrebat daca ar accepta sa fie rege al Romaniei, raspunde: "Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor, as accepta sa vin in Romania. Sint pregatit sa fac acest pas".

Evenimentele la care au luat parte membrii Casei Regale in ultima perioada:

Principele Radu, Principesa Margareta si Principele Nicolae

Principele Radu, Principesa Margareta si Principele Nicolae

Foto: Agerpres

- 25 octombrie, ora 18:00:Concert de gala la Ateneul Roman - "Cu ocazia zilei de nastere a Majestatii Sale, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza al patrulea concert anual de binefacere. Fondurile vor fi folosite pentru derularea proiectelor destinate tinerilor cu talent artistic". La evenimentul de joi seara participa Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Principele Nicolae.

- 25 octombrie, ora 15:15:Mugur Isarescu, Ionel Haiduc si Angela Gheorghiu - decorati de Regele Mihai - Regele Mihai si Principesa Mostenitoare au decorat o serie de personalitati din Romania si din Europa, in cadrul unei ceremonii la Palatul Elisabeta. Regele Mihai a conferit decoratia regala 'Nihil Sine Deo' presedintelui Academiei Romane, Ionel Haiduc, guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si sopranei Angela Gheorghiu.

Medalia 'Crucea Casei Regale a Romaniei' a fost acordata lui Simon Berry si lui Danielle Maillefer, diplomatului francez Henri Paul si actritei Oana Pellea, potrivit Agerpres. Medalia 'Regele Mihai I pentru Loialitate' a fost acordata Andreei Buga, Paulinei Popoiu, directorul general al Muzeului National al Satului, 'Dimitrie Gusti', Irenei Arsene, manager general al Curtea Veche Publishing, lui Lucian Indries, Radu Coroama, Ernest Oberlander Tarnoveanu, directorul general al Muzeului National de Istorie a Romaniei (MNIR) si lui Andras Istvan Demeter, fost presedinte director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR).

Principesa Margareta si presedintele Senatului UB

Principesa Margareta si presedintele Senatului UB

Foto: Agerpres

- 25 octombrie, ora 12:00:Regele Mihai, Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti - Regele Mihai a fost investit cu titlul academic de Doctor Honoris Causa in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Universitatea din Bucuresti. La ceremonie, Regele Mihai a fost reprezentat de Principesa Mostenitoare, potrivit Casei Regale. La eveniment au fost prezenti, de asemenea, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, prof. univ. dr. Vlad Nistor, presedintele Senatului Universitatii din Bucuresti, cadre didactice si numerosi studenti, transmite Agerpres.

- 25 octombrie, ora 11:00:"Piateta Regelui" a fost inaugurata de primarul Sorin Oprescu - Regele Mihai impreuna cu Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Principele Nicolae au participat la inaugurarea "Piatetei Regelui", situata la intersectia Soselei P.D. Kiseleff cu strada Arh. Ion Mincu.

Regele Mihai

Regele Mihai

Foto: Agerpres

"Regele impreuna cu dl. Sorin Mircea Oprescu, Primarul General al Municipiului Bucuresti, au dezvelit Statuia reprezentand pe Majestatea Sa in uniforma de Maresal al Armatei Romane. Primarul General al Municipiului Bucuresti alaturi de dl. General-locotenent Teodor Frunzeti, Rectorul Universitatii de Aparare 'Carol I', Academicianul Dinu C. Giurescu si Istoricul Filip Lucian Iorga au subliniat importanta activitatii si faptelor Majestatii Sale pentru istoria Romaniei, in contextul celui de-al Doilea Razboi Mondial, al dictaturii comuniste, dar si al Romaniei contemporane", informeaza Casa Regala. La eveniment au fost prezenti membri ai Senatului Romaniei, Guvernului Romaniei, Academiei Romane, precum si reprezentanti ai societatii civile romanesti.

- 24 octombrie: Regele Mihai a primit din partea ministrului Apararii "Emblema de Onoare", cea mai inalta distinctie a Armatei Romane - Regele Mihai a fost decorat cu "Emblema de Onoare" a Armatei Romane in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta. Ceremonia s-a desfasurat in prezenta Principesei Margareta, a Principelui Radu si a Principelui Nicolae. "In cadrul ceremoniei, dl. Locotenent-colonel Spinu a dat citire Ordinului Ministrului Apararii prin care se confera Majestatii Sale Regelui decoratia 'Pro Patria Semper', iar dl. Corneliu Dobritoiu, Ministrul Apararii Nationale, a citit Laudatio", informeaza Casa Regala. La eveniment au fost prezenti membri ai Senatului Romaniei, Guvernului Romaniei, Armatei Romane, precum si reprezentanti ai societatii civile romanesti.

Cornel Nistorescu si Regele Mihai

Cornel Nistorescu si Regele Mihai

Foto: Agerpres

- 24 octombrie: Cornel Nistorescu, Cristian Mungiu, Ana Blandiana - decorati de Regele Mihai - Regele Mihai si Principesa Margareta, in prezenta Principelui Radu si a Principelui Nicolae, "au decorat personalitati ale lumii culturale, sociale, politice si economice romanesti". Regele Mihai "a decorat cu 'Crucea Casei Regale a Romaniei' pe dna. Ruxandra Obreja, dl. Mircea Bobora, dna. Marilena Rotaru, dl. Mihai Anghel, dl. Cornel Nistorescu, dl. Georges N. Craioveanu, dna. Georgeta Filitti, dl. Cristian Mungiu" si "a conferit decoratia regala 'Nihil Sine Deo', dnei. Eugenia Moldoveanu, dnei. Maria Slatinaru Nistor, dlui. Marian Petre Milut, dlui. Horia Andreescu, dnei. Ana Blandiana si dlui. Romulus Rusan".

- 23 octombrie: Evenimente de Ziua Armatei - Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au participat la Sala Radio, la vernisajul unei expozitii militare cu ocazia Zilei Armatei Romaniei. Expozitia a fost organizata de Muzeul Militar National 'Regele Ferdinand I'. Ceremoniile au avut loc in prezenta ministrului Apararii Nationale si a Sefului Statului Major General.

- 23 octombrie: O noua lansare a volumului "Masinile Regelui".Casa Regala informeaza ca "Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au participat la evenimentul de lansare a volumului 'Masinile Regelui' scris de Alteta Sa Regala Principele Radu. Evenimentul a avut loc la parterul Mall-ului Afi Palace Cotroceni si s-a bucurat de prezenta reprezentantilor mass-media si ai societatii civile din capitala si din tara".

Sursa foto: Agerpres

- 23 octombrie: Regele Mihai, Doctor Honoris Causa al ASE - Regele Mihai a fost investit cu inaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Academia de Studii Economice din Bucuresti. La ceremonie, Regele Mihai a fost reprezentat de Principesa Mostenitoare. La eveniment au fost prezenti membri ai Guvernului Romaniei, Academiei Romane, Corpului Diplomatic, Senatului Universitatii si ai studentilor, precum si reprezentanti ai societatii civile romanesti, potrivit site-ului familiei regale.

Familia Regala la Alba Iulia

Familia Regala la Alba Iulia

Foto: Agerpres

- 15 octombrie: "Principesa Mostenitoare, Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au participat, in municipiul Alba Iulia, la ceremoniile prilejuite de aniversarea a nouazeci de ani de la incoronarea Regelui Ferdinand si a Reginei Maria. Familia Regala a sosit cu Trenul Regal la gara din Alba Iulia, la ora 11.30, unde a fost intampinata de autoritatile locale. Altetele Lor Regale au participat la un Te Deum la Catedrala Incoronarii, oficiat de IPS Irineu, incepand cu ora 12. (...) La evenimente au participat ministri, reprezentanti ai Corpului Diplomatic, ai Academiei Romane si ai diverselor culte religioase, mass-media si reprezentanti ai societatii civile", se arata intr-un comunicat al Casei Regale.

- 13 octombrie:Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au efectuat o vizita oficiala in orasul Pecica. De la ora 11:00, Altetele Lor Regale s-au intalnit cu Primarul orasului Pecica si cu reprezentantii autoritatilor locale la sediul Primariei. In continuarea vizitei, Principele Radu si Principele Nicolae au vizitat Piata Regele Mihai I. Piata are ca punct central stejarul plantat in urma cu 91 de ani, la nasterea Majestatii Sale Regelui Mihai.

- 12 octombrie: Vizita la Oradea - "Altetele Lor Regale Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au efectuat o vizita in municipiul Oradea. In dimineata de 12 octombrie 2012, a fost dezvelita statuia Reginei Maria, in fata Teatrului Regina Maria din Oradea. Seara, in sala teatrului a avut loc un concert simfonic de gala, urmat de un dineu oficial oferit de Primaria Municipiului cu ocazia zilei urbei. De asemenea, la cele trei evenimente a fost prezenta si Alteta Sa Imperiala si Regala Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei, nepoata Reginei Maria si fiica Principesei Ileana", informeaza Casa Regala.

- 4 octombrie: Regele Mihai, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti - In cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Regele Mihai a fost investit cu titlul academic de Doctor Honoris Causa. La ceremonie, Regele Mihai a fost reprezentat de Principesa Mostenitoare, potrivit Casei Regale.

- 1 octombrie: Principele Radu si Principele Nicolae efectueaza o vizita de doua zile la Iasi.Pe agenda: deschiderea anului universitar la Universitatea de Arte 'George Enescu', lansarea volumului 'Masinile Regelui', dezvelirea busturilor Reginei Maria si al Majestatii Sale Regelui Mihai I, la Academia Romana, filiala Iasi, intalnire cu la Mitropolia Moldovei si Bucovinei cu Inalt Preasfintitul Mitropolit Teofan si cu Excelenta Sa Episcopul Petru Gherghel, la Episcopia Romano-Catolica, vizita la Institutul de Boli Cardio-Vasculare al Spitalului Parhon, intalnire cu primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, si cu Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean.

- 29 septembrie: Principele Nicolae al Romaniei a participat la Bavaria Fest. "Alteta Sa Regala mosteneste pasiunea Majestatii Sale Regelui pentru masini si a ales sa participe, sambata, la Ziua Portilor Deschise si sa viziteze showroom-ul Automobile Bavaria unde a admirat cateva dintre noile modele BMW si Mini Cooper. Principele Nicolae conduce un Mini Cooper S", informeaza Casa Regala.

- 28 septembrie: Lansarea Volumului "Masinile Regelui" - Principesa Margareta, Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au participat la evenimentul de lansare a volumului "Masinile Regelui" scris de Principele Radu. Evenimentul a avut loc la Muzeul National de Istorie si s-a bucurat de prezenta reprezentantilor Corpului Diplomatic, ai mass-media si ai societatii civile din capitala si din tara

"Ora Regelui" - emisiune saptamanala la TVR despre Monarhie

In luna iulie 2012, pe TVR a debutat emisiunea saptamanala "Ora Regelui" care "reflecta prezentul romanesc prin prisma valorilor si principiilor Coroanei", potrivit prezentarii de pe pagina emisiunii. "Ora Regelui isi propune, prin dovezi si marturii, sa faca lumina in istoria Romaniei, reinterpretata si modificata in ultimii 70 de ani, sa ofere romanilor adevarul despre perioada monarhiei, despre rolul Regelui Carol I in modernizarea tarii sau castigarea independetei, despre cum a ajutat Casa Regala Romania", se mai arata in prezentarea emisiunii.

Principele Radu scrie pe blogul sau ca "niciodata pana astazi nu a existat o emisiune saptamanala de televiziune care sa vorbeasca despre Institutia Coroanei si rolul ei in prezentul romanesc. Desigur, emisiunea este un act de curaj si de patriotism. Cinste celor care au avut aceasta initiativa nobila! Sper ca un numar cat mai mare de romani sa priveasca emisiunea, saptamana de saptamana. Iar Internetul ar trebui sa devina un loc de intalnire al celor care sunt interesati de 'Ora Regelui'".

"Istoria Monarhiei in Romania" se va preda in licee de la anul. In programa, la capitolul "Biografii regale" lipseste cea a Principesei Margareta

Mihai Manea

Mihai Manea

Foto: Agerpres

In aceasta vara, Ministerul Educatiei a avizat programa scolara pentru disciplina "Istoria Monarhiei in Romania". Profesorul Mihai Manea, co-autor al programei scolare si inspector de specialitate in Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca disciplina va putea fi studiata incepand cu anul scolar viitor, ca materie optionala, de elevii claselor a XI-a sau a XII-a.

Din capitolul "Biografii regale" care se regaseste in programa lipseste biografia Principesei Margareta, astfel ca biografia Regelui Mihai I si a Reginei Ana este urmata direct de cea a Principelui Nicolae. "Nu s-a facut un capitol special pentru ea pentru ca insemna practic sa treci toti membrii familiei regale, actualmente vorbesc", a explicat profesorul Mihai Manea. Citeste aici mai multe despre introducerea la liceu a disciplinei "Istoria Monarhiei in Romania" si consulta programa scolara

Mihai Razvan Ungureanu catre Regele Mihai: La cei 91 de ani impliniti azi, natiunea mai are inca nevoie sa-i fiti alaturi

Mihai Razvan Ungureanu

Mihai Razvan Ungureanu

Foto: Hotnews

Mihai Razvan Ungureanu spune, intr-o scrisoare deschisa adresata Regelui Mihai, ca acesta a fost "simbol pentru natiunea romana de-a lungul unei vieti lungi si pline de evenimente", potrivit Mediafax. "La cei 91 de ani pe care ii impliniti astazi, natiunea noastra mai are inca nevoie sa-i fiti alaturi", se arata in scrisoarea deschisa scrisa de fostul premier Mihai Razvan Ungureanu.

"Astazi, 25 octombrie 2012, cand sarbatorim si ziua Armatei Romane, ne amintim de istoria noastra glorioasa si de luptele pe care le-am dus pentru independenta si pentru libertatile noastre de-a lungul vremurilor. Nu putem avea viitor fara a respecta trecutul nostru. Majestate, sunteti parte din trecutul, prezentul si viitorul nostru. Intreaga viata a Majestatii Voastre, ati fost loial acestui popor, tratandu-l cu respect, seriozitate si modestie, dar mai ales oferindu-i speranta si dandu-i curaj. Ati fost simbol pentru natiunea romana de-a lungul unei vieti lungi si pline de evenimente. La cei 91 de ani pe care ii impliniti astazi, natiunea noastra mai are inca nevoie sa-i fiti alaturi", mai precizeaza Ungureanu.

Potrivit fostului premier, "Coroana regala nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unica a independentei, suveranitatii si unitatii noastre". "Va rog sa-mi permiteti, Majestate, sa Va urez multi ani sanatosi si prolifici! Alaturi de Majestatea Voastra, poporul roman isi poate regasi demnitatea. Asa sa ne ajute Dumnezeu!", se incheie scrisoarea.

Crin Antonescu: O monarhie constitutionala e categoric forma cea mai convenabila de guvernamant pentru o tara ca Romania

Crin Antonescu

Crin Antonescu

Foto: HotNews / DP

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri, 24 octombrie, ca "o mornarhie constitutionala e categoric forma cea mai convenabila de guvernamant pentru o tara ca Romania". Intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratia lui Calin Popescu Tariceanu, care a sustinut ca ar opta pentru reintroducerea monarhiei ca regim constitutional, liderul liberal a spus:

"Nu sunt un om care isi schimba parerile de la o zi la alta, ma bucur ca numarul nostru creste. Eu am trait vremuri in 1990 cand erai in pericol fizic daca vorbeai de rege, de monarhie. Daca am avut curajul sa sustin, alaturi de colegi - Radu Stroe, Puiu Hasotti - in 1990, de ce sa nu sustin acum? O mornarhie constitutionala e categoric forma cea mai convenabila de guvernamant pentru o tara ca Romania". Declaratiile au fost facute dupa ce Antonescu a participat la ceremonia in cadrul careia ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, i-a conferit Regelui Mihai Emblema de Onoare a Armatei Romaniei cu insemn de pace, in cadrul unei ceremonii desfasurate in Sala Regilor a Palatului Elisabeta.

Tariceanu: As opta pentru monarhie la revizuirea Constitutiei

Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu

Foto: AGERPRES

Calin Popescu Tariceanu, liderul deputatilor PNL si fost premier, a declarat ca ar opta pentru reintroducerea monarhiei ca regim constitutional, in contextul revizuirii Constitutiei in 2013. Prezent intr-o emisiune a postului Realitatea TV, duminica 21 octombrie, acesta a spus ca in 2013 trebuie realizata o revizuire a Constitutiei, care sa se bazeze pe un consens al celei mai mari parti a Parlamentului, scrie Mediafax.

Intrebat pentru ce fel de regim statal ar opta, fostul premier a declarat: "Eu as opta pentru monarhie, pentru ca eu cred ca monarhia ne-ar aduce mari avantaje, in plan intern si in plan extern, enorm de multe avantaje. In primul rand pentru ca in plan intern am avea in monarh o persoana, o institutie care nu are legaturi partinice cu cei de pe scena politica, deci este detasat. (...) Anul trecut, vazandu-l pe Regele Mihai in Parlament, cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani, nu a dat altceva decat impresia unui adevarat om de stat".

"A doua optiune e o republica parlamentara", a precizat Tariceanu.

Succesiunea la Tron

Seful actual al Casei Regale a Romaniei este Regele Mihai, iar actualul mostenitor la Sefia Casei Regale a Romaniei este Principesa Margareta, care va ramane dupa decesul Majestatii Sale Regelui Mihai Custode al Coroanei Romaniei. Potrivit Statutului Casei Regale a Romaniei, promulgat in decembrie 2007 de Regele Mihai, Linia de Succesiune la Tron si la Sefia Casei Regale a Romaniei este urmatoarea:

1. Principesa Mostenitoare Margareta

Principesa Margareta este prima fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Pe 30 decembrie 1997, Principesa Margareta a fost desemnata de catre Regele Mihai sa-i succeada in toate drepturile si prerogativele. Citeste aici mai multe despre Principesa Margareta

2. Principesa Elena

Principesa Elena este a doua fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Este mama a doi copii: Principele Nicolae, nascut in 1985, si Elisabeta-Karina, nascuta in 1988. Citeste aici mai multe despre Principesa Elena

3. Principele Nicolae

In 2005, Regele Mihai a facut publica urmatoarea decizie: "Acord nepotului meu Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de 'Principe al Romaniei' si calificativul de 'Alteta Regala'. Aceasta hotarare va intra in vigoare in ziua cand el va implini varsta de 25 de ani. Iau aceasta hotarare pentru a acorda celei de-a sasea generatie a Familiei Regale a Romaniei o sansa in plus sa-si serveasca tara, daca vor dovedi ca merita aceasta onoare".

In urma cu doi ani, la implinirea varstei de 25 de ani, Nicolae de Roumanie Medforth Mills a primit titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala" in cadrul unei ceremonii la Palatul Elisabeta. Regele Mihai a numit atunci pentru prima oara un succesor descendent barbat la tron, Principele Nicolae devenind al treilea succesor la Coroana Regala dupa Principesa Margareta si Principesa Elena, care este mama sa.

4. Elisabeta Karina

Este fiica Principesei Elena si sora Principelui Nicolae

5. Principesa Irina

Este a treia fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Are doi copii: Michael de Roumanie Kreuger si Angelica de Roumanie Kreuger. Citeste aici mai multe despre Principesa Irina

6. Michael de Roumanie Kreuger

7. Angelica de Roumanie Kreuger

8. Principesa Sofia

Este a patra fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Are un copil: Elisabeta Maria Biarneix. Citeste aici mai multe despre Principesa Sofia

9. Elisabeta Maria Biarneix

10. Principesa Maria

Este a cincea fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Citeste aici mai multe despre Principesa Maria

Citeste si: