Adrian Dulugeac, sef de lucrari la Universitatea Bioterra Bucuresti, a fost retinut de procurori, joi, fiind acuzat de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, fals intelectual si material in inscrisuri oficiale, uz de fals si instigare la fals intelectual si material, informeaza Mediafax.

Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, s-a retinut faptul ca, in perioada iunie - iulie 2012, Dulugeac a furnizat informatii ce nu sunt destinate publicitatii mai multor persoane care au sustinut examenul de licenta la Universitatea Bioterra Bucuresti.

Totodata, mai arata sursa citata, cu ajutorul mai multor functionari din cadrul universitatii, invinuitul a modificat notele obtinute la sustinerea lucrarii de licenta sau la alte examene semestriale sau anuale, ori a procedat la notarea unor studenti fara ca acestia sa sustina respectivele examene.

Adrian Dulugeac este sef de lucrari si prodecan la Facultatea de Control si Expertiza a Produselor Alimentare din Universitatea Bioterra. El a fost pus sub acuzare alaturi de Laura Harcan, sef de lucrari la Facultatea de Drept, in legatura cu divulgarea de subiecte de licenta.

Angajatii de la Universitatea Bioterra cercetati de procurori ar fi cerut de la studenti intre cateva sute si 1.000 de euro pentru o marire de nota si intre 1.000 si 3.000 de euro pentru o diploma de licenta, au declarat, joi, surse judicare.

Potrivit surselor citate, unii studenti erau ajutati sa primeasca subiectele pentru examenul de licenta, iar cei care le transmiteau aceste date cereau in schimb pana la 500 de euro. De asemenea, pentru cei care vroiau sa isi mareasca notele obtinute la examene erau ceruti de la cateva sute pana la 1.000 de euro. Au fost si cazuri in care unii studenti au primit note desi nu au participat la examene, pentru obtinerea diplomei de licenta in acest fel fiind cerute sume intre 1.000 si 3.000 de euro.

In acest caz, politistii si procurorii au efectuat, joi, 19 perchezitii in Bucuresti, dintre care una domiciliara si 18 la Universitatea Bioterra, precum si alte trei in Olt, Dragasani si Ilfov. Peste 40 de persoane urmau sa fie audiate la sediul Politiei Romane.