Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat miercuri, la sediul CSM, ca in dosarul privind amenintarile la adresa judecatorului CCR Aspazia Cojocaru a fost identificata imprimanta cu care s-a tiparit documentul prin care a fost amenintata judecatoarea CCR, potrivit Agerpres.

"Pana in acest moment sunt invinuite persoanele despre care stiati, s-au facut si alte verificari, s-a identificat imprimanta cu care s-au tiparit documentele respective, sunt verificari in curs", a spus Kovesi, care a explicat ca este vorba de fapt de plicul care a fost imprimat si trimis CCR.

Trei mandate de aducere au fost puse in executare, la sfarsitul lunii iulie, in continuarea cercetarilor in cazul plangerii formulate de judecatorul Curtii Constitutionale Aspazia Cojocaru, in legatura cu faptul ca a fost amenintata.

Cei doi lucratori de politie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt si Directiei Generale a Municipiului Bucuresti au fost audiati de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ.

De asemenea, le-a fost adusa la cunostinta invinuirea si au fost audiati in legatura cu infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor ce li s-a retinut in sarcina.

''Acestia nu au facut uz de dreptul lor de a nu face declaratii, ci au dat declaratii in legatura cu fapta imputata'', se precizeaza in comunicat.

In cauza, in prezent, este audiat ca invinuit de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ, identificat pe baza probelor stiintifice - ADN - autorul amenintarii cu moartea din 10 iulie, sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj.

Aceasta persoana se afla in prezent in executarea unei pedepse privative de libertate si se numeste Nicu Pirlateanu, condamnat la pedeapsa de 19 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de omor calificat (uciderea tatalui sau pe 8 ianuarie 2008). A fost arestat preventiv pe 11 ianuarie 2008, fiind condamnat definitiv si incepand executarea pedepsei de 19 ani inchisoare in baza mandatului de executare emis de catre Tribunalul Constanta pe 17 martie 2009.

Amenintarea cu moartea din 10 iulie a fost realizata prin intermediul corespondentei transmise in plic pe adresa Curtii Constitutionale, iar dovezile stiintifice au relevat ca mesajul de amenintare expediat in plic ii apartine lui Pirlateanu.

Perchezitia efectuata in baza autorizatiei emise de catre judecator la locul de detinere a lui Nicu Pirlateanu (Penitenciarul Giurgiu) a fost finalizata si au fost ridicate mai multe inscrisuri, care vor fi analizate in ansamblul probelor administrate in cauza.