Titus Corlatean a avertizat, in intalnirea cu comisarul european Viviane Reding de miercuri, impotriva "politizarii" raportului privind justitia si lupota anticoruptie (MCV), informeaza European Voice. Comisia insa nu are niciun dubiu ca o serie dintre masurile guvernului incalca legile romane si sunt relevante pentru raportul asupra MCV. "A fost o prezentare neconvingatoare (a lui Corlatean) si Reding are serioase dubii ca statul de drept e luat in serios de autoritatile romane", a spus un diplomat citat de EV.

Intalnirea Reding -Corlatean la BruxellesFoto: Comisia Europeana

Inainte de intalnirea cu ministrul justitiei, Reding s-a aratat "serios ingrijorata" referitor la situatia din Romania. De altfel, cum bine se poate vedea din imaginile atasate, de la inceputul intalnirii dintre comisar si ministrul roman, atmosfera a fost mai mult decat glaciala.

Si European Voice vorbeste despre o inrautatire a raportului asupra MCV. Evenimentele recente 'vor schimba semnificativ textul" raportului privind Romania, a spus un oficial. "Romania se indrepta in directia buna, dar asta ar pune totul sub semnul intrebarii", a mai spus acesta.

In asteptarea comisarului

In asteptarea comisarului

Foto: Comisia Europeana

Corlatean a avertizat asupra "politizarii" raportului asupra MCV in intalnirea cu Reding, insa Comisia Europeana nu are niciun dubiu ca mai multe masuri adoptate de guvern violeaza legislatia romana si, prin urmare, sunt relevante pentru raport, scrie EV.

"A fost o prezentare neconvingatoare", a caracdterizat un diplomat prestatia lui Corlatean din intalnirea cu comisarul. "Reding are dubii ca statul de drept este luat in serios de autoritatile romane", a completat acesta.

Potrivit Financial Times, premierul Ponta s-a aratat dispusa sa schimbe orice legislatie care nu este conforma cu legislatia europeana.

“Daca exista macar una dintre deciziile noastre care nu este conforma cu standardele europene, nu cer sase luni sau un an sau ceva, ma intorc acasa si, daca tine de guvern, o vom schimba imediat", a spus Ponta in interviul pentru FT.