Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Livia Doinea Stanciu, a tras la sorti, duminica, pe cei sapte judecatori ce vor compune Biroul Electoral Central (BEC) pentru referendumul din 29 iulie, cei sapte magistrati fiind de la sectiile civile si de contencios ale ICCJ, informeaza Mediafax.

Au fost alesi judecatorii Danut Cornoiu si Alina Sorinela Macavei - de la Sectia I civila, Gabriel Bogasiu si Luiza Maria Paun - de la Sectia de contencios administrativ si fiscal, precum si Elena Carcei, Aurelia Motea si Tatiana Nastase - de la Sectia a II-a civila.

Presedintele instantei supreme a anuntat ca, in urma unei decizii a Colegiului de conducere al ICCJ, intrunit duminica dimineata, Sectia penala a instantei supreme nu va avea reprezentanti pentru tragere la sorti in vederea compunerii BEC din cauza faptului ca aceasta sectie are planificata sedinte de judecata pe perioada verii.

Astfel, a aratat judecatoarea Livia Doina Stanciu, Colegiul de conducere al ICCJ a hotarat ca la tragerea la sorti sa participe judecatorii Sectiilor a I-a si a II-a civila si ai Sectiei de contenctios administrativ si fiscal.

Din trei boluri de sticla - pentru fiecare sectie in parte - s-au extras initial cate doi judecatori din fiecare urna. Cel de-al saptelea judecator a fost tras la sorti dupa ce restul de biletele cu numele magistratilor au fost adunate intr-o singura urna. Cel de-al saptelea judecator desemnat astfel a fost Tatiana Nastase, de la sectia a II-a civila.

Cei sapte judecatori ce vor compune Biroul Electoral Central pentru referendumul din 29 iulie au obligatia legala ca pana luni sa isi aleaga prin vot secret presedintele BEC.